High Fashion Low Countries: het beste van de lage landen

Wanneer Belgische en Nederlandse mode-ontwerpers de koppen en tekenpennen bij elkaar te denken om collecties op te bouwen rond duurzaamheid, ambacht en innovatie dan zou het bij ieder fashionista moeten beginnen kriebelen.

Foto’s: Martin Bing

High Fashion Low Countries is meer dan een mode-expo. Curatoren Eve-Marie Kuijstermans en Javier Barcala verzamelden 3 Belgische en 3 Nederlandse designers die bewezen hebben respect te hebben voor oude ambachten en technieken en nadenken over hoe ze op een innovatieve en duurzame manier kunnen omgaan met mode-ontwerp. Voor België zijn dat Helena Lumelsku, Katrien Van Hecke en Céline De Schepper, Nederland wordt dan weer vertegenwoordigd door Jantine Van Peski, Natalie de Koning en Pauline Van Dongen.

Voor het High Fashion Low Countries maakte iedere ontwerper drie nieuwe silhouetten, gebaseerd op een specifieke ambacht. Zo zoeken ze een evenwicht tussen innovatief kledingontwerp en de oude kunst van bijvoorbeeld het leerlooien, de macramé of de houtbewerking. Op die manier ontstaat er een ontwerp dat duurzaam, maar toch innovatief is.

De expo High Fashion Low Countries loopt zowel in België als in Nederland en wordt ondersteund door een lezingenreeks omtrent slow fashion, in samenwerking met het FFI. Bekijk hieronder alvast de documentaire van het project:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

High Fashion Low Countries loopt tot 26 oktober in het MAD te Brussel.(Aalststraat 7-11, Brussel) De toegang is gratis. Meer informatie over de tentoonstelling en de lezingen kan u vinden op de website van het project

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content