Het mode-ABC van Paris Fashion Week

© Stylight

De stad of liever gezegd de Jardin des Tuilleries – de tuinen tussen de piramide van het Louvre en de Place de la Concorde – stroomt tijdens deze week vol met celebrities, it-girls en fashion editors die van de ene naar de andere show rennen. Voorafgaand aan elke fashion show is dit de plek waar de beste #streetstyle pics gemaakt worden die na afloop in menig mode magazine terug te zien is. Hier spot je als eerste Franse stijliconen als Clémence Poesy en Inès de la Fressange in hun felbegeerde outfits.

Elk jaar wordt de bezoeker aan de Paris Fashion Week op de nodige verrassingen getrakteerd. Het platinablonde kapsel van Kim Kardashian, vorig jaar, staat vast nog op ieders netvlies gebrand. De modeshows in Parijs zijn niet alleen roemruchtig, ze zorgen ook altijd weer voor de nodige publiciteit. Wat te denken van de Uber -staking, die de hele binnenstad plat wist te leggen? Celebrities als Courtney Love, die zelfUber-taxi’s namen, wisten niet hoe snel ze hier foto’s van op hun social media moesten plaatsen. En natuurlijk de walk-off van Ben Stiller en Owen Wilson – als Derek Zoolander en Hansel – tijdens de Valentino show, ter promotie van hun nieuwe film Zoolander 2.

Ondanks de chaos die een Fashion Week met zich meebrengt, zijn we allemaal toch weer benieuwd wie er deze keer front row zitten. Anna Wintour, Kayne West, blogger Grance Doré en haar smartphone en de nog altijd even elegante Catherine Deneuve ontbreken bij geen enkele show. De belangrijkste designer-besties zitten natuurlijk steevast op de voorste rij en missen geen enkele show van Louis Vuitton of Jean Paul Gaultier. Het zijn bij voorkeur klassieke verschijningen tegenover de doorgaans meer casual gekleedde fashion editor en fashionista. Overigens zijn die laatste twee niet langer de enige Normcore-aficionados op. Volgens Fashionista.com werd de witte Stan Smith sneaker vaker gespot tijdens PFW dan in New York; zelfs Caroline de Maigret werd er op gesignaleerd.

Sinds vorig jaar is er overigens het nodige veranderd in modeland: zo heeft Lily Rose Depp, de dochter van Johhny Depp en Vanessa Paradis, haar eerste stappen in de modewereld gezet. Zij is het nieuwe gezicht van Chanel eyewear. Alexander Wang showde tijdens de SS ready-to-wear show op 2 oktober zijn laatste collectie voor Balenciaga.

Paris Fashion Week blijft dus enorm onvoorspelbaar en het enige dat we met zekerheid kunnen zeggen is dat je het niet wilt missen! Van de Chanel show van Karl tot de prinsessenjurken bij Elie Saab. Paris is always a good idea. Na de shows valt er genoeg te vieren dus probreert iedereen toegang te krijgen tot de beroemde aftershows waar de alcohol altijd rijkelijk vloeit. De feestjes vinden plaats in hippe clubs als Yoyo of de “Arc de triomphe” – “Arc” voor intimi – waar je sterren als Lenny Kravitz, Justin Bieber, Mick Jagger en Donatella Versace tegenkomt.

Houd je niet zo van feestjes? Ga dan naar het terras van Wanderlust bij het l’Institut Français de la Mode. Koop macarons bij Ladurée en ga vervolgens brunchen bij Barbès. Je bent immers in Parijs en je hebt Fashion Week niet nodig om te kunnen genieten van alles dat deze ultieme modebestemming te bieden heeft. Van klassieke dames in cashmere truien tot charmte mannen in trenchcoat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content