Het leger van Burberry in 3D

Christopher Bailey liet voor Burberry zowat een heel leger uitrukken op de catwalk. Overal ter wereld gevolgd in 3D.

Ondanks alle shows gisteren, werd er haast enkel gepraat over Burberry Prorsum. Creatief directeur Christopher Baily stelde voor de tweede keer een collectie voor in Londen. En niet alleen in Londen. Want in steden over de hele wereld konden genodigden de show met speciale brilletjes in 3D volgen. Een primeur in modeland.

En dat Bailey de wereld wil veroveren, was duidelijk. Hij liet zowat een heel leger uitrukken. Zijn krachtige, militiaire collectie bouwde hij op rond het vliegeniersjasje, de trench en de geklede mantel, enigszins verzacht door het gebruik van stoffen als zijde, kant en fluweel. De wollen pilootjasjes voerde hij uit in olijfgroen of chocoladeleder, waarvan sommige binnenste buiten werden gedragen en een streepje bont onthulden. Zowel de oversized modellen als die met strakke coupe werkte hij af met lederen details of geritste kragen. Zelfs de klassieke Burberry-trench kreeg een finishing touch die aan de luchtvaart refereerde, zoals een zoom in geschoren schaap. Maar het bleef niet bij de luchtmacht. Ook de grondtroepen veroverden een plaats in de Burberry-collectie met wijde A-lijn mantels, rijjasjes en mantels met gouden knopen. Marine-blauwe jekkers en jassen met gouden ritsen vertegenwoordigden de matrozen. Enkele kanten mini-jurkjes in zacht groen en mosterdtint en framboos-en goudkleurige wikkeljurken in chiffon brachten een zachtere noot in het militaire machtsvertoon.

Zoals gewoonlijk bij Burberry was de front row haast even indrukwekkend als de collectie, met onder meer Kate Hudson, Claire Danes, Mary-Kate Olsen en Mia Wasikowska, de ster van “Alice in Wonderland”.

Peter Pilotto, dat ook gisteren zijn collectie mocht voorstellen, wordt een echt fenomeen in Londen. Het in de Britse hoofdstad gevestigde label van de Oostenrijker Peter Pilotto en de Belgisch-Peruviaanse Christopher de Vos, koos een bruin-oranje kleurenpalet dat recht uit een seventies interieur kon komen en gebruikte allerhande nieuwe materialen zoals lederen patchwork, bedrukte Harris Tweed en zelfs wasbeer bonten zomen voor cardigans, rokken, broeken en tunieken.

Vandaag wordt de mannenmode voorgesteld in Londen, om donderdag de fakkel door te geven aan Milaan.

Ann Heylens.

Bekijk alle defilés in Londen op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content