Het Lady Gaga-effect: zangeres heeft positieve invloed op cijfers Versace

© Reuters

Het Italiaanse modelabel ziet winsten de hoogte ingaan dankzij hun samenwerking met Lady Gaga. Maar wat maakt Lady Gaga, vanuit marketingoogpunt, nu net zo interessant?

Het Italiaanse modelabel ziet winsten de hoogte ingaan dankzij hun samenwerking met Lady Gaga. Maar wat maakt Lady Gaga, vanuit marketingoogpunt, nu net zo interessant?

Versace heeft een geweldig goed jaar achter de rug. Zo zagen ze hun omzet stijgen met 27,6 procent of omgerekend bijna elf miljoen euro. Volgens WWD heeft deze groei te maken met de uitbreiding van hun verkooppunten én omdat ze een aandeel van 20 procent van het bedrijf verkocht hebben aan de Blackstone Group uit New York. Maar er kan ook een andere reden zijn waarom het merk plots zo populair is: Lady Gaga.

Vorig jaar werd Lady Gaga aangetrokken tot het Italiaanse modelabel. Vandaag zijn Lady Gaga en Donatella Versace een beetje als dochter en moeder ten op zichte van elkaar en heeft Lady Gaga een positief effect op de verkoopcijfers van het label. Zo heeft ze een leger van fans achter zich dat elke stap van de zangeres nauwkeurig volgen. Wanneer zij dus haar liefde verklaart voor het Italiaanse modelabel, zullen al haar ‘kleine monstertjes’ het label ook gaan omarmen. Daarom een kleine opsomming van ‘fashion moments’ tussen Lady Gaga en het modelabel Versace.

1. Ze bezingt Donatella in een nummer

Op haar meest recente plaat ‘Art Pop’ bezingt Lady Gaga de modeontwerpster van Versace in het nummer ‘Donatella’. Ze steekt haar bewondering voor deze Italiaanse dame niet onder stoelen of banken, wel integendeel, ze bezingt het in een lied zodat iedereen het kan horen. Bovendien is Lady Gaga zelf half Amerikaans/half Italiaans, wat meteen ook wel een band gecreëerd zal hebben met de Italiaanse Donatella.

2. Lady Gaga is het gezicht van een campagne van Versace

Net als Madonna, die meewerkte aan een campagnes van Versace in 1995 en 2005, wordt ook Lady Gaga gevraagd als gezicht van Versace. Zo is ze te zien in de lente/zomercampagne 2014 van het modelabel. Voor de campagnefoto’s draagt ze een lange witte pruik en een lichtpaarse jurk. De campagnefoto’s werden gemaakt door het bekende fotografenduo Mert Alas & Marcus Piggott.

3. Tijdens de Fashion Week laat Lady Gaga zich enkel zien bij Versace

Een muze moet af en toe ook eens langsgaan bij de ontwerper. Zo ging Lady Gaga kijken naar de modeshow van Versace tijdens de Haute Couture Fashion Week in Parijs, die plaatsvond in januari van dit jaar. Als tweelingzusjes poseerden Donatella en Lady Gaga voor de aanwezige fotografen. Zo droeg Lady Gaga een lange blonde pruik en droegen de twee dames een zwarte jurk. Nauwelijks uit elkaar te houden! Maar een slimme zet van Versace, want alle ‘kleine monstertjes’ van Lady Gaga gingen de modeshow nu ook volgen.

4. De zangeres trekt in een jurk van Versace naar de uitreiking van de VMA’s

In 2013 brengt de zangeres de campagne van Versace helemaal tot leven. Zo verschijnt ze op de rode loper van de VMA’s op een groot wit ‘menselijk’ paard en draagt ze de paarse jurk uit de campagne. Lady Gaga weet als geen ander hoe ze de aandacht van de pers en publiek naar zich toe moet trekken.

5. Donatella en Lady Gaga pakken de Oscaruitreiking helemaal in

Op de uitreiking van de Oscars draagt Lady Gaga een jurk van Versace op de rode loper, en voor het feestje van Vanity Fair koos ze ook voor een jurk van Versace. Het zag er allemaal heel erg mooi en strak uit, waardoor Lady Gaga meteen opviel aan de zijde van Donatella.

(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content