Het is officieel: Raf Simons is directeur bij Calvin Klein

© REUTERS

Wat al langer gefluisterd werd in de wandelgangen, is nu ook officieel bevestigd: Raf Simons wordt de nieuwe creatieve directeur bij Calvin Klein. Daarvoor verlaat hij na drie jaar Christian Dior Couture.

De geruchtenmolen was al langer aan de gang, maar nu pas bevestigde Calvin Klein officieel wat de modewereld al wist: de Belgische ontwerper zal het merk de komende jaren creatief leiden.

“De komst van Raf Simons als creatief directeur luidt een nieuw hoofdstuk in voor Calvin Klein,” klinkt het bij het merk. “Deze beslissing zal een grote impact hebben op de toekomst van het merk. Raf heeft de mode gevormd en gemoderniseerd tot wat ze vandaag is en onder zijn leiding zal Calvin Klein verder zijn positie als wereldwijd toonaangevend lifestyle merk kunnen consolideren.”

Dat nieuws komt vlak na de bekendmaking dat Dior Maria Grazia Chiuri, die op haar beurt van Valentino komt, als vervanging van Simons heeft aangesteld.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Simons zal zijn eerste creaties – die voor Herfst 2017 – showen tijdens de New York Fashion Week in september. (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content