Het bizarre schoeisel van Tilda Swinton op filmpremière in Berlijn

Sandalen in de winter?!

Sandalen in de winter?!

In Berlijn is het koud en ligt er sneeuw. Toch koos actrice Tilda Swinton om in haar (bijzondere) sandalen naar de première van ‘The Grand Budapest Hotel’ in Berlijn te gaan, wat uiteraard niet onopgemerkt is gebleven.

Tussen een voornamelijk mannelijke cast, wou Tilda Swinton (53) duidelijk haar mannetje staan. Zo koos ze voor een tweedelig kostuum in combinatie met sandalen.

Op zich is de androgyne stijl van Swinton niet zo bijzonder, dat is inmiddels haar handelsmerk geworden. Maar erg opvallend waren wel haar schoenen, die een rare twist geven aan de stijlvolle outfit. Zo koos de actrice om tijdens ‘putje’ winter sandalen te dragen. Zowel het kostuums als de sandalen maken onderdeel uit van de lente/zomercollectie 2014 van Schiaparelli.

Ons doen haar sandalen een beetje denken aan de ‘fluffy’ sandalen van Céline, die destijds ook een schokgolf veroorzaakte in modeland. Dit omdat ze enorm opvallend en karikaturaal waren, zo erg zelfs dat ze nauwelijks of niet bij een outfit zouden passen. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content