Hermès wint rechtszaak tegen namaak

34 websites werden offline gehaald.

Hermès trok ten strijde tegen verschillende websites die namaak Birkin en Kelly bags tegen dumpprijzen verkochten. Het modehuis won; de websites werden offline gehaald en moeten Hermès zo’n slordige 100 miljoen dollar.

Ze moeten een doorn in het oog geweest zijn voor het Franse modehuis, al die valse Birkin en Kelly tassen in de wereldwijde webwinkels. Hermès besloot echter niet bij de pakken te blijven zitten, schoot én scoorde. 34 websites, waaronder HermesBagsOutlet.org, HermesBirkin-Bags.org en HermesOutletStore.com werden offline gehaald op bevel van rechter Denise Cote van de rechtbank van Manhattan.

De websites hebben verschillende nagemaakte handtasmodellen en accessoires zoals juwelen en sjaals in stock en verkochten deze tegen dumpprijzen onder de vlag van Hermès. Het gerecht stuurde hen eerder al verschillende waarschuwingen om de producten uit hun assortiment te verwijderen, maar die werden steeds genegeerd. Genoeg is genoeg, moet men gedacht hebben, en de grote middelen werden uit de kast gehaald.

Niet alleen werden de websites offline gehaald, het gerecht heeft ook beslist dat ze niet meer mogen opduiken op zoekmachines als Google, Bing en Yahoo. Ook hun reclame op Facebook en Twitter zal worden verwijderd. Bovendien werd Hermès een schadevergoeding van 100 miljoen dollar toegekend. Dat enorme bedrag zal voornamelijk gespijsd worden door de PayPal accounts van de illegale websites. Balen voor zij die hoopten een dezer hun Birkin aan 500 dollar te scoren, maar tegen namaak kan naar onze mening niet hard genoeg opgetreden worden. Slechter nieuws; wie zoekt die vindt, met bovenstaande foto als bewijs, jammer genoeg nog steeds. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content