Hermès opent extra fabrieken om vraag naar Birkin bag bij te kunnen houden

Het gaat goed met Hermès, dank u. Het luxemerk moet zelfs nieuwe fabrieken openen omdat de vraag naar hun populaire maar arbeidsintensieve handtassen niet afneemt, zo schrijft The Telegraph.

Het duurt een Hermès vakman ongeveer 48 uur om een Birkin bag te vervaardigen (dat verklaart bovendien ook het exuberante prijskaartje), omdat de handtassen allemaal met de hand gemaakt worden. Nobel, maar ook bijzonder tijdrovend. De werklieden in de Hermèsateliers kunnen de vraag naar de nog steeds razend populaire handtas niet meer bijhouden, en dus opent het luxemerk twee nieuwe fabrieken in Oost-Frankrijk.

Hiermee creëert Hermès zo’n 400 nieuwe jobs op de sites van Héricourt en Montbéliard in 2015 of 2016. De twee nieuwe ateliers liggen beiden in een straal van 20km rond de originele Hermèsfabriek in Seloncourt en zullen zich uitsluitend bezighouden met het vervaardigen van de Hermèslederwaren. Maar eerst wacht de artisans een behoorlijk stevige opleiding.

Bij Hermès is het immers de regel dat 1 vakman een volledig handtasmodel van begin tot eind kan vervaardigen, zij het de Kelly, de Birkin of de Constance. Elke vakman heeft zijn eigen gereedschap dat hij nooit met anderen deelt en ook meegenomen wordt wanneer er op pensioen wordt gegaan. Je zou dus kunnen stellen dat een job bij Hermès een job voor het leven is, en een behoorlijk prestigieuze job op de koop toe.

Naast lederwaren heeft Hermès ook nog andere accessoires (zoals de beroemde zijden carrés) en kleding, die, onder leiding van Christophe Lemaire, op de modeweken van Parijs wordt voorgesteld. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content