Herlancering modelabel Charles James bevestigd na Met Gala

Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein heeft zijn schouders gezet onder de herlancering van het label Charles James. De echtgenote van Weinstein, Marchesa-oprichtster Georgina Chapman, zal de rol van creatieve consulent op zich nemen.

Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein heeft zijn schouders gezet onder de herlancering van het label Charles James. De echtgenote van Weinstein, Marchesa-oprichtster Georgina Chapman, zal de rol van creatieve consulent op zich nemen. Nu de tentoonstelling over gevierde modeontwerper Charles James in het Metropolitan Museum of Art in New York, die feestelijk werd geopend met het Met Gala, staat het modehuis opnieuw in de kijker.

De Britse ontwerper spendeerde zijn tijd in de jaren vijftig voornamelijk in New York en staat bekend als ‘Amerika’s eerste couturier’. Toch geraakte hij grotendeels in de vergetelheid en lijsten modekenners hem niet snel op naast Dior, Chanel en Oscar de la Renta. Dat is spijtig, vindt Weinstein die het modehuis opnieuw leven wil inblazen. ‘Charles James was een van de meest opmerkelijke couturiers in de geschiedenis van de mode en zijn label verdient het om een gevierde naam te zijn,’ aldus de filmmagnaat. ‘Er is geen enkele ontwerper die haute couture maakt, die James niet als een groot voorbeeld zou noemen,’ gaat hij verder.

Georgina Chapman, vrouw van Weinstein en een van de oprichtsters van Marchesa, zal zich buigen over de creatieve kant van de zaak. Ook haar broer, Edward Chapman, zal zijn kennis als CEO van Marchesa inzetten voor de heropstart van Charles James. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content