Herencollectie Stromae verkoopt als warme broodjes

De Afrikaanse prints in de polo’s en sokken van Stromae slaan aan. In enkele dagen tijd is zijn allereerste collectie bijna uitverkocht.

Deze week presenteerde het Brusselse hitfenomeen Paul Van Haver, ofte Stromae, in samenwerking met enkele creatievelingen zijn allereerste herencollectie. Die lanceerde hij onder de noemer Mosaert, een vindingrijk anagram van de artiestennaam. De collectie met beperkte oplage telde kleurrijke polo’s en jacquardsokken met Afrikaanse prints, in alle maten en voor alle leeftijden. Van de polo’s werden 2000 exemplaren uitgebracht, van de sokken 4000. Bijna alle fysieke exemplaren lijken nu al een koper gevonden te hebben.

De Brusselse winkel Hunting & Collecting, de enige winkel waar de collectie in de rekken lag, was na amper drie dagen bijna helemaal door haar voorraad heen. Dat bericht DeStandaard.be. Geïnteresseerden die alsnog via de website van de winkel hun aankopen wilden doen, zijn er aan voor de moeite.

Enkel via Mosaert.com, de website van het creatieve Belgische label, en Colette.fr – van de gelijknamige Parijse winkel – kan je je virtuele winkelkarretje vullen, maar lang zal dat ons inziens niet duren. Stromae, garantie op succes, zeg maar. En dus ook in de mode. Een nieuwe capsulecollectie is al in de maak. ‘Wellicht jasjes en cardigans’, zegt woordvoerdster Sophie Carrée, ‘maar wanneer die precies komt, weet nog niemand.’ (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content