Hedi Slimane reageert op Saint Laurent Paris -kritiek

Hedi Slimane heeft eindelijk gereageerd op de veelvuldige kritiek naar aanleiding van de naam- en logoverandering voor de RTW-lijn van modehuis Yves Saint Laurent.

Hedi Slimane heeft eindelijk gereageerd op de veelvuldige kritiek naar aanleiding van de naam- en logoverandering voor de RTW-lijn van modehuis Yves Saint Laurent – of moeten we zeggen Saint Laurent Paris. Hedi Slimane heeft als kersvers ontwerper voor modehuis Yves Saint Laurent alvast gezorgd voor een stortvloed aan reacties -en dus press coverage. Toen hij aankondigde dat hij niet alleen de creatieve studio van Parijs naar LA wilde verhuizen, maar ook de naam van de ready-to-wearlijn zou veranderen naar Saint Laurent Paris miste menig modehart een slag.

Hoewel het nu ondertussen duidelijk is dat Slimane met deze RTW-collectie terug wil keren naar de originele waarden van Yves Saint Laurents eerste prêt-à-porter-collectie: Saint Laurent Rive Gauche, en de banner Yves Saint Laurent en het bijhorende Cassandre-logo behouden blijven als visitekaartje van het instituut, wordt hem door minder oplettende “fans” gek genoeg verweten geen respect te hebben voor de fundamenten van het modehuis. De foto van het nieuwe strakke logo voor de RTW-collectie op de facebookpagina van het merk lokte dan ook hevige commentaar uit, die gingen van “heiligschennis” tot “ronduit saai”.

In een interview met Vanity Fair reageert de ontwerper voor het eerst op deze vernietigende kritiek. “Het is best interessant om te zien hoeveel reactie er kwam”, aldus Slimane. “Het is duidelijk dat deze mensen de geschiedenis van het merk niet kennen, wat waarschijnlijk ook een verrassing was voor Pierre Bergé.”

Slimane hoeft zich in ieder geval niets aan te trekken van enkele facebookfans en modebloggers. Zijn eerste collectie voor het modelabel, die enkel aan verkopers getoond werd, werd ontzettend enthousiast onthaald en ook Pierre Bergé, al vanaf het begin de rechterhand van wijlen Yves Saint Laurent, steunt de jonge ontwerper voor 100%. Wij weten alvast 1 ding: al het geheisa en gehannes scherpt onze nieuwsgierigheid voor Slimane’s Saint Laurent catwalkdebuut op de modeweek van Parijs nog meer aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content