Hedi Slimane houdt eerste YSL collecties verborgen voor pers

De Yves Saint Laurent resortwear- en lentecollectie voor 2013 zijn enkel voor de ogen van aankopers bestemd.

Het modejournaille houdt al sinds maart de adem in voor de eerste collectie van Hedi Slimane bij Yves Saint Laurent, waar hij Stefano Pilati opvolgde als creatief directeur. Nu blijkt dat hij zijn eerste twee collecties niet eens aan de pers zal laten zien.

De 2013 resortcollectie voor vrouwen en de lentecollectie voor mannen zal enkel voor de ogen van geïnteresseerde inkopers bestemd zijn, zo meldde de woordvoerder van het Franse modehuis Yves Saint Laurent aan de teleurgestelde pers. Wie toch benieuwd is naar Hedi Slimane’s resortwear- en lentecollectie voor 2013 zal dus moeten wachten op de eerste tweets van enthousiaste kopers, die de kleding eind juli te zien zullen krijgen.

De vraag rijst of het wel een slimme zet was van het modehuis om de eerste twee collecties van de hand van een nieuwe designer bijna in de doofpot te stoppen. Hedi Slimane volgde in maart de Italiaan Stefano Pilati op als creatief directeur bij Yves Saint Laurent. Daarvoor was de ontwerper met Tunesisch-Italiaanse roots de voorman bij Dior Homme en had hij ook al een verleden op de mannenafdeling van Yves Saint Laurent Rive Gauche. De resortwear- en lentecollectie voor 2013 zijn de eerste collecties die hij in zijn hoedanigheid als creatief directeur voor Yves Saint Laurent creëerde, en die worden dus nu verborgen gehouden voor het grote publiek.

Geen trompetgeschal
Toegegeven, rond resortwearcollecties wordt vaak niet al te veel heisa gemaakt, maar nu onder meer Chanel verkoos om voor die collectie eveneens een show van jewelste op poten te zetten had men allicht van Slimane – die nota bene zijn eerste vrouwensilhouetten over de catwalk stuurt- ook een beetje trompetgeschal verwacht. Slimane kiest echter voor ingetogenheid en wuift de pers adieu tot de modeweken in Parijs. Daar zal hij volgens Vogue zijn collectie “via een normale runwayshow” presenteren, al verwachten we van de beeldmatig sterke designer stiekem een tikkeltje meer spektakel. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content