Haute couture: Dita von Teese stript voor Gaultier

Jean Paul Gaultier keert terug naar ‘de essentie van de Franse stijl’ en liet als climax Dita Von Teese strippen.

Na zijn multiculturele pret-à-porter in maart en Mexicaanse haute couturefiësta in januari, keert Jean Paul Gaultier met de haute couturecollectie voor komende winter terug naar huis. Het was al ‘Parijse chic’ wat de klok sloeg tijdens zijn defilé woensdag, met trenchcoats, boudoircapes en jaren ’40 aandoende zwarte jurkjes. De ontwerper wilde opnieuw “naar de essentie van de Franse stijl en couturetraditie”. Al had hij eerder de maîtresse dan de echtgenote voor ogen. Met de Eiffeltoren op de netkousen en de torenhoge tulbanden leken zijn modellen klaar voor een lange nacht in Maxim’s. Burlesque ster Dita Von Teese mocht de show afsluiten met een stripact. Ze ontdeed zich van haar jersey jurk tot op een zwart gesofisticeerd korset om de samenwerking van Gaultier met lingerieproducent La Perla aan te kondigen. Front row: de grande dame van de Franse cinema Cathérine Deneuve.

Libanees Elie Saab presenteerde op een donkere en warme locatie in het Palais de Chaillot zware fluwelen rood/zwarte inktprints op een reeks gedrapeerde lange jurken.

Valentino sloot af en mikt met zijn haute couturecollectie duidelijk op een jonger publiek. Het modehuis maakte weliswaar mooi uitgewerkte jurken, maar de zoom lag een eind boven de knie. De sixtiesachtige mini-couturejurken waren ook versierd veel franjes en kant.

Ann Heylens.

Bekijk alle haute couturedefilés op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content