Harley Weir zet relaties tussen vrouwen centraal in kortfilm voor Proenza Schouler (video)

© Proenza Schouler

Naast de nieuwe kledinglijn van Proenza Schouler, staan vooral de moderne relaties tussen vrouwen centraal in de nieuwe kortfilm van Harley Weir. Het resultaat is een hartverwarmend portret van moeders, dochters, zussen en partners.

Wanneer je een persoonlijke visie hebt die aanslaat bij het grote publiek, heb je de wereld aan je voeten. Dat is het verhaal van fotografe Harley Weir in een notendop, want de kijk die ze er op modefotografie en vrouwelijkheid op nahoudt, kan je op zijn minst uniek noemen. Ze experimenteert er op los met close-upbeelden van het vrouwelijke lichaam, en is niet schuw van artistieke composities. Maar niet alleen haar beelden zijn gegeerd, ook achter een camera weet ze haar kijk vast te leggen. Proenza Schouler, één van New York’s meest innovatieve merken, sloeg de handen in elkaar met de fotografe, die een kortfilm creëerde rond de nieuwe collectie van het merk.

De modeontwerpers achter de nieuwe kledinglijn, Jack McCollough en Lazaro Hernandez, wilden met deze video een ‘portret van moderne relaties tussen vrouwen’ creëren, lieten ze weten aan Dazed. De film, die de naam ‘PS I love you’ draagt, werd een artistiek, bijna poëtisch portret van moeders, dochters, zussen en partners. Je zou bijna vergeten dat het ‘m eigenlijk om de kleding te doen was.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het is bovendien niet de eerste keer dat de ontwerpers samenwerkten met Weir. Ook de beelden voor hun SS15 campagne waren van haar hand.

(SDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content