Hannelore Knuts op Haute Couture Fashion Week

© Reuters

Het Belgische model liep op de catwalk in Parijs voor modelabel Schiaparelli.

Het Belgische model liep op de catwalk in Parijs voor modelabel Schiaparelli.

Het modelabel Schiaparelli keerde na een afwezigheid van 60 jaar, terug naar de catwalk in hartje Parijs. Het was sinds 1954 geleden dat het label nog een nieuwe collectie voorstelde in de modestad. Het label werd nieuw leven ingeblazen door de Italiaanse modemagnaat Diego Della Valle.

In aanwezigheid van onder meer Carla Bruni, Elle Macpherson en Jean-Paul Gaultier stelde het label de nieuwe collectie voor, die werd opgevat als een eerbetoon aan de oprichtster van het label, de Italiaanse Elsa Schiaparelli. Creatief directeur Marco Zanini wou de ‘ziel’ van het merk opnieuw naar buiten brengen en maakt gebruik van de rijke ‘historie’ van het merk als hedendaagse marketingtool. De collectie viel op door het gebruik van kleur en een vleugje humor in elk van de ontwerpen.

Op de catwalk liepen ook Belgische modellen mee, waaronder Delfine Bafort en Hannelore Knuts. De twee Belgische modellen gaan al een hele tijd mee aan de top in Parijs. Zo liep Hannelore Knuts vorig seizoen nog mee in de modeshow van Jean-Paul Gaultier. Benieuwd of ze ook dit jaar zal meelopen in de show van de Franse ontwerper. (LVR)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content