Handige tips voor de soldenjacht

© Thinkstock

Met deze tips komt u de solden optimaal door.

Op 1 juli starten de solden , op 2 juli de Tour de France: voor ieder wat wils in het huishouden tijdens de maand juli. Voorzie manlief dus nog snel van een bak bier en wat snacks, lees de Knack Weekend-koopjestips en laat de jacht beginnen.

1. Vermijd het fenomeen ‘peershopping’ en ga liever solo op jacht. Als u er alleen op uittrekt, is de kans veel groter dat u uw aankopen ook daadwerkelijk zal dragen. Want de steun van vriendinnen, moeders of zussen beperkt zich tijdens de solden al te vaak tot “zo goedkoop?, kopen die handel”.

2. Vermijd ketens als Zara, H&M of New Look. De kleren zijn hier altijd al een stuk goedkoper. Loop eens binnen in de ‘duurdere’ winkels: hoewel de stukken nog steeds prijziger zullen zijn, vindt u er wel sneller een uniek stuk met hoog fashiongehalte.

3. Ban de gedachte “als het toch niet past, ruil ik het wel”, want dat is tijdens de koopjes geen optie. Wat je koopt, zul je dragen. Of toch minstens laten hangen in je kast.

4. Vermijd nylons, schoenen met veters, hoge hakken… Of kortom: alles wat tegenwerkt tijdens het passen. Een eenvoudig topje en een legging zijn ideaal, je kan er nagenoeg alles over aantrekken.

5. Houd bank- en kredietkaarten veilig achter slot en grendel. Op die manier vermijdt u dat u te veel koopt en dat manlief achteraf de gezamenlijke rekening afsluit.

(JJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content