Halle Berry zet schouders onder lingerielabel ‘Scandale’

© Reuters

De actrice (48) wil het Franse lingeriemerk ‘Scandale’ nieuw leven inblazen. Dat doet ze door een collectie te ontwerpen, die te koop zal zijn bij Target. Maar er is meer: zo is ze ook mede-eigenaar van het label geworden.

De actrice (48) wil het Franse lingeriemerk ‘Scandale’ nieuw leven inblazen. Dat doet ze door een collectie te ontwerpen, die te koop zal zijn bij Target. Maar er is meer: zo is ze ook mede-eigenaar van het label geworden.

Style.com schrijft dat Halle Berry achter de ontwerptafel is gekropen voor het Franse lingerielabel ‘Scandale’. Dit resulteerde in een tiendelige collectie van sexy niemendalletjes. Berry leerde het label kennen toen ze aan het shoppen was samen met haar man in Parijs.

Toch doet Berry meer dan uitsluitend ontwerpen. Zo heeft ze de helft van de aandelen van het bedrijf gekocht. “Ik wilde eigenaar van dit merk zijn en niet enkel mijn naam op de etiketten kleven”, aldus de actrice. Bovendien wil de actrice het label toegankelijker maken. De collectie werd op kleine schaal in Frankrijk verkocht, maar Berry wil het afzetgebied uitbreiden. Dat doet ze al meteen door haar collectie voor ‘Scandale’ te koop aan te bieden in de Amerikaanse winkelketen Target. Toch heeft het merk, door te internationalisering, niets van haar eigenheid en karakter verloren. “We hebben het merk aangepast”, zegt Berry. “Maar we hebben de Parijse stijl behouden.”

‘Schandalige onderbroek’

Scandale heeft een rijke geschiedenis en zorgt al tachtig jaar lang voor lingerie voor vrouwen. Het werd opgericht in 1932 door de Franse textielontwerper Robert Perrier, die zich vooral bezighield met het maken van korsetten en kousen. Op een bepaald moment kreeg Perrier een stof in handen en kreeg hij het idee om een nieuwe type van ondergoed te lanceren. Dit nieuwe ondergoed zou veel lichter en fragieler zijn dan wat je in die tijd op de consumentenmarkt kon terugvinden. Zijn assistent noemde het kledingstuk schandalig, wat meteen ook de geboorte van de merknaam betekende.

De collectie van Halle Berry is te koop vanaf 27 oktober bij Target, ook via de webshop verkrijgbaar.

(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content