Haider Ackermann stopt met mannencollectie

De mannencollectie van Haider Ackermann is zijn eerste, maar meteen ook zijn laatste.

De mannencollectie van Haider Ackermann, die na Nieuwjaar in de boetieks belandt, is zijn eerste, maar meteen ook zijn laatste. Dat maakte de designer zelf bekend. De collectie zal verkocht worden bij Barneys in New York en enkele andere internationale boetieks.

“De beslissing om een eenmalige collectie te presenteren is van creatieve aard”, aldus Anne Chapelle van BVBA 32 aan Vogue. BVBA 32 is gebaseerd in Antwerpen en beheert zowel de collecties van Haider Ackermann als Ann Demeulemeester. “Haider wou het beeld van zijn vrouwelijn versterken door ook de man aan haar zijde te tonen. Als Haider wil, zal er opnieuw een mannencollectie komen, maar hij wil niet gebonden zijn aan een seizoen. Creativiteit kan niet geperst worden in een tijdschema. Het is de emotie van het moment die vertaald wordt in een collectie”, aldus nog Chapelle.

Haider Ackermann -oud-leerling van de Antwerpse mode-academie- is een veelbesproken designer op dit moment. Vorige week nog noemde Karl Lagerfeld hem als zijn mogelijke opvolger bij Chanel. En vorig jaar werd hij gelinkt aan Maison Martin Margiela.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content