Haalde Prada de mosterd bij de Cambridge Satchel?

© Prada

Volgens sommigen lijkt de kleine, kleurrijke versie van de Prada Hunter Bag verdacht veel op de Satchels van Cambridge.

We zien het vaak gebeuren; kleinere merken die inspiratie opdoen bij de Grote Jongens, maar dit maal is het omgekeerd. De nieuwe tassenlijn van Prada ademt volgens sommigen immers bijzonder veel Cambridge Satchel.

Cambridge Satchel Co. schoot anderhalf jaar geleden plots los in de roos met hun schoudertassen in verschillende uitvoeringen. Van chic tot shabby tot daadwerkelijk schoolmeisje; iedere vrouw wilde deze boekentasjes op heuphoogte hebben hangen en de namaakindustrie teelde welig. Prada heeft het net iets anders aangepakt en komt uit met een eigen lijn die wel volgens sommigen wel heel geïnspireerd is op de Cambridge Satchel.

De bewuste Prada-collectie omhelst verschillende gekleurde schoudertasjes, die eigenlijk een kleinere versie van de Prada Hunter Bag zijn. De tassen zijn verkrijgbaar in vier kleuren (zwart, blauw, rood en oranje) en hebben de typische afgeronde schooltasvorm en gespen. Het waren de immer alerte modescouts van Refinery29 die de gelijkenis het eerst opmerkten. “De gelijkenis is overduidelijk”, aldus de Refinery29 journaliste Connie Wang, “maar zo ook de verschillen. En dan doel ik niet enkel op het prijskaartje.” Daar mag overigens ook wat van gezegd; de Cambridge Satchel (verkrijgbaar aan de democratische prijs van 120 euro) kost tien keer minder dan de nieuwe Prada tasjes, die omgerekend voor zo’n 1.280 euro over de toonbank zullen gaan.

Toch is volgens ons de vergelijking wat overdreven, zoniet mogen we iedere tas met gespen en een schooltasvorm met de vinger gaan wijzen. In dat geval mogen aanhangers van onder meer de Mulberry Alexa, de Proenza Schouler PS1 en de See By Chloé Poya Satchel alvast beginnen zweten. KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content