Gucci ontwerpt milieuvriendelijke zonnebril

Zowel de zonnebril als de verpakking is volledig recycleerbaar.

Het Italiaanse modehuis Gucci brengt de eerste milieuvriendelijke zonnebril op de markt. Vorig jaar bedacht Gucci al een groene verpakking. De eerste milieuvriendelijke zonnebril is een feit dankzij het Italiaanse modehuis Gucci. De zonnebril is gemaakt van vloeibaar hout en daarom volledig biologisch afbreekbaar. Vloeibaar hout wordt samengesteld uit verschillende biologische materialen zoals houtvezels uit duurzaam beheerde bossen, restmateriaal uit de papierindustrie en natuurlijke was. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor het plastiek dat bedrijven gewoonlijk gebruiken voor de productie van zonnebrillen.

De mineraalglazen en de scharnieren van recycleerbaar metaal maken het ecologische plaatje compleet. Doordat het frame geïnspireerd is op bamboestokken oogt de zonnebril tenslotte ook milieuvriendelijk.

Milieuvriendelijke brillendozen In 2010 lanceerde het Italiaanse modehuis al ecologisch verantwoorde brillendozen die volledig recycleerbaar zijn. Bij aankoop krijgt de klant een informatiebrochure en enveloppe mee. De brochure informeert de klant over het centrum waar de brillendoos eventueel verwerkt kan worden tot een of meerdere nieuwe producten. Op de enveloppe staat het juiste adres reeds aangegeven.

Gucci reduceert ook haar CO2-uitstoot met 60 procent doordat de brillendozen opvouwbaar zijn. Op die manier nemen ze minder stockruimte in en kan het modehuis het aantal verzendingen beperken. (JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content