Gucci lanceert haute couturelijn

Het Italiaanse modemerk gaat de strijd op de rode loper aan.

Hollywoodactrice Salma Hayek schitterde op de opening van het Filmfestival in Cannes in een eenschouderige bordeaux jurk. Ze droeg daarmee een van de eerste creaties van ‘Gucci Première’, de zopas gelanceerde haute couturelijn van het Italiaanse modehuis.

Binnenkort zullen nog meer Hollywoodsterren over de rode loper schrijden in een avondjurk van Gucci. Creatief directeur, Frida Giannini, komt met deze collectie tegemoet aan de stijgende vraag naar rode loper-outfits. “We zijn in de eerste plaats een prêt-à-porter merk. Op vijf dagen tijd een uniek exemplaar ontwerpen was niet altijd haalbaar voor ons. Met Gucci Première komt daar nu verandering in”, vertelt Giannini aan Woman’s Wear Daily. De capsule collectie verschijnt twee keer per jaar en daarnaast zal het modehuis ook nog exclusieve jurken op aanvraag afleveren.

Omdat een haute couture lijn ontwerpen toch een geheel andere techniek en afwerking vraagt dan een pret-à-porter collectie omringt het modehuis zich met de beste vakmannen uit Parijs, de couturestad bij uitstek. Toch verduidelijkt Giannini dat Gucci niet met een haute couture show komt. “We gaan ons zeker niet meten met ervaren couturiers als Valentino en Armani. ‘Gucci Première’ is veeleer een intieme samenwerking met de sterren.”

Klassieke films

Toch hoopt Giannini dat haar jurken de harten van actrices en zangeressen sneller zullen doen slaan. Naast Salma Hayek promoot ze op het Filmfestival in Cannes ook zelf de nieuwe collectie. “Het is een mooie gelegenheid om me eindelijk eens in haute couture te hullen”, biecht de ontwerpster op. “De filmwereld heeft me ook altijd enorm geïnspireerd.” Zo heeft ze een zwak voor klassieke films. Naar eigen zeggen kijkt ze elke maand opnieuw naar ‘Breakfast at Tiffany’s’. Opgroeien in Rome heeft haar ook de liefde voor Italiaanse regisseurs, zoals Luchino Visconti en Vittorio De Sica, meegegeven. Gucci schonk dan ook meer dan één miljoen dollar aan ‘Film Foundation’, een non-profit organisatie die ijvert voor het behoud en herstel van klassieke films. Gezien haar voorliefde voor cinema, lijkt het een logische stap om Gucci in Hollywood, dé wereld van film, te introduceren.

Tiffany Philips

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content