Gucci lanceert ecologische handtas

© Reuters

Gucci heeft samen met Livia Firth, echtgenote van acteur Colin Firth, een ecologische handtas op de markt gebracht.

Gucci heeft samen met Livia Firth, echtgenote van acteur Colin Firth, een ecologische handtas op de markt gebracht, dat schrijft de Telegraph.

Livia Firth, die zich al jaren inspant voor een milieubewustere mode-industrie, heeft het Italiaanse luxe merk Gucci weten te overtuigen om een volledig ecologisch verantwoorde handtas te ontwerpen.

Ze kwam op het idee nadat ze een rapport van de National Wildlife Federation had gelezen waarin werd beschreven dat leer voor een groot deel verantwoordelijk is voor de ontbossing in de wereld. Logisch, want in het bijzonder in Zuid-Amerika moeten bomen plaatsmaken voor grazende koeien.

Bomen sparen

Gucci, dat al eerder heeft bewezen open te staan voor milieuvriendelijke producten, pikte haar idee meteen op. Twee jaar geleden begonnen ze een samenwerking met een Braziliaans veebedrijf en leerden hen hoe ze koeien konden houden zonder bomen op te offeren. De runderen van dat bedrijf leverden het leer voor de ecologische handtas die binnenkort in de schappen ligt.

De tas heeft een bruinrode kleur en een handvat van bamboe. Alhoewel zwart de populairste kleur is, koos Gucci daar bewust niet voor. Zwarte verfstof behoort namelijk tot de giftigste stoffen. De ecologische tas doet niet onder voor de andere luxeproducten van Gucci. In eerste instantie worden 250 tassen op de markt gebracht. Ze zullen ongeveer 1800 euro gaan kosten. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content