Grote handtas dragen zoals Victoria Beckham zorgt voor rugpijn

© Reuters

Volgens Britse dokters zijn grote handtassen, zoals die van Victoria Beckham, de reden voor rugproblemen, ook wel poshitis genoemd.

Volgens Britse dokters zijn grote handtassen, zoals die van Victoria Beckham, de reden voor rugproblemen, ook wel poshitis genoemd. Dat schrijft The Huffington Post.
Niet meteen de grootte van de tas, maar vooral de manier waarop ze gedragen wordt door La Beckham, veroorzaakt medische problemen. Volgens dokters zorgt dat ervoor dat de armspieren scheuren en de pezen ontsteken. De Britse dokters wijzen de ex-Spice Girl aan als de grootste oorzaak van het probleem. Omdat vele vrouwen Victoria Beckham zien als een stijlicoon, haar handtassenlijn is zeer succesvol, dragen ook zij hun tas op dezelfde manier als Victoria. Poshitis, de term verwijst naar haar bijnaam ‘Posh’, is de naam van de aandoening waarbij je last krijgt van pijn in je rug en nek door het verkeerd dragen van je handtas.

Nekpijn

Sammy Margos, een kinesitherapeut uit Londen verklaart het probleem. “Vrouwen denken dat ze een nieuwe catwalk trend volgen maar eigenlijk creëren ze blijvende fysische problemen. We hebben een grote toename gemerkt van vrouwen die schouder- en nekproblemen hebben. Ook hoge stilettoschoenen zorgen voor extra druk op het lichaam. Soms komen we handtassen tegen die wel tien kilogram wegen. Dat kan zorgen voor RSI, repetitive strain injury: een verzamelnaam voor blijvende klachten door het uitvoeren van steeds dezelfde beweging, en voor pijn in de schouder en nek”, aldus Margos tegen The Daily Express.

Ruim je tas op

Dokters waarschuwen vrouwen al jaren voor te grote handtassen. Een Britse studie uit 2010 toonde nog aan dat de gemiddelde handtas ongeveer 10,5 kilogram weegt, dat is ongeveer hetzelfde als een peuter die je dagelijks overal mee naartoe sleept. De Amerikaanse organisatie voor fysiotherapeuten raadt dan ook aan om het gewicht van je handtas te beperken tot 10 procent van je lichaamsgewicht. Probeer dus enkel het noodzakelijke mee te nemen en laat die extra lippenstiften en andere overbodig spullen thuis. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content