Grootschalige expo over Yves Saint Laurent trekt naar Brits kasteel

Marina Schiano draagt een jurk uit de Yves Saint Laurent najaarscollectie uit 1970. © Jeanloup Sieff

Niet in Londen, maar in het Bowes Museum in Noord-Engeland zal de eerste grote Britse YSL-tentoonstelling plaatsvinden. Vanaf 11 juli kunnen we de Franse ontwerper beter leren kennen in een weelderige setting.

We kunnen ons geen mooiere locatie voorstellen voor een expo dan het Bowes Museum. Het 19de eeuwse kasteel werd speciaal gebouwd om te dienen als museum door John en Joséphine Bowes in 1892. Het spreekt tot de verbeelding en is de perfecte locatie voor tentoonstellingen over de esthetische geneugten in onze levens.

De expo kreeg de naam ‘Style is Eternal,’ een verwijzing naar een citaat van de ontwerper: ‘Fashion fades, style is eternal.’ Zijn voormalige partner Pierre Bergé, de voorzitter van de Yves Saint Laurent Foundation, is medeorganisator van de unieke tentoonstelling.

Tijdens de expo zullen er vijftig stuks uit de archieven van YSL worden tentoongesteld. Ook zijn Russische collectie, Mondriaanjurken en kostuums zijn van de partij. Volgens het museum worden de belangrijkste elementen van de visie van de ontwerper belicht. Ook zijn invloed op de mode en de manier waarop we nu omgaan met womens’s wear krijgen aandacht tijdens de tentoonstelling. (LP)

De expo loopt van 11 juli tot 25 oktober 2015. Surf voor meer info naar de website van het museum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content