Greenpeace voert actie tegen giftige stoffen in kleding bij Zara

© Belga

Een twintigtal militanten van Greenpeace België heeft voor de Zara-winkel in de Brusselse Nieuwstraat actiegevoerd tegen het gebruik van schadelijke chemicaliën in kleding.

Begin deze week maakte Greenpeace een rapport bekend dat aanklaagt dat twintig grote outdoormerken kleding met giftige stoffen verkopen. De milieuorganisatie drong er bij de sector op aan om het gif uit zijn productieprocessen te bannen en “een eind te maken aan de vervuiling van waterlopen en drinkwater”.

“Mode hoort de planeet niet te vergiftigen. Een kledingstuk gifvrij produceren kost maar 5 cent extra”, aldus campagneleider Jonas Hulsens. Zara werd uitgekozen omdat het volgens Greenpeace de grootste modeketen ter wereld is. “Zara moet leiderschap tonen en dringend een ambitieus plan opstellen om zijn kleren en toeleveringsketen te ontgiften”, aldus Hulsens.

Met zeven paspoppen en een modedefilé met vijf verklede poppen voor de winkel, vroeg de milieuorganisatie gedurende anderhalf uur de shoppers aandacht voor de problematiek. Volgens Jonas Hulsens kwam de politie ter plaatse kijken, maar liet betijen. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content