Graanmarkt 13 kiest voor alternatief voor solden

© Graanmarkt 13

De Antwerpse concept store stapt af van de klassieke solden. In plaats van producten aan soldenprijzen te verkopen, maakt de winkel een weekend lang plaats voor tweedehandskleding van klanten.

Graanmarkt 13 is een concept store in Antwerpen, waarvan elke verdieping een ander verhaal vertelt. Het is een winkel, een restaurant, en een gastenverblijf. Bezielers Tim Van Geloven en Ilse Cornelissens zijn het brein en buikgevoel achter alles wat er in Graanmarkt 13 gebeurt. Enkele maanden geleden besliste het duo om volop te kiezen voor tijdloze, soms zelfs maat- en genderloze, en ingetogen luxe. Concreet houdt dit in dat ze enkel nog samenwerken met ontwerpers en merken die over de seizoenen heen ontwerpen en staan voor kwaliteit, vakmanschap en authenticiteit.

Tijdloos

Het klassieke soldensysteem is gebaseerd op collecties die ‘uit de mode’ geraken en dus aan kleinere prijzen van de hand gedaan worden. Een systeem dat bijgevolg niet meer past bij de nieuwe weg die Graanmarkt 13 insloeg. De concept store zal dan ook niet deelnemen aan de solden. In plaats daarvan kunnen klanten hun eigen kwalitatieve tweedehandskleding verkopen in de shop en een bon ter waarde van de verkoopsprijs in ontvangst nemen. Kwaliteitskleding die niet meer past of die niet meer in je garderobe thuishoort, hoeft immers niet afgeschreven te worden.

Tweedehandsverkoop

Tijdens het eerste weekend van juli wordt de winkel van Graanmarkt 13 volledig leeg gemaakt om plaats te ruimen voor tweedehandskleding en accessoires. Het maakt niet uit of je de items ooit bij Graanmarkt 13 hebt gekocht of niet, maar ze moeten wel in goede staat zijn. Wie wil deelnemen aan deze verkoop kan items binnenbrengen van 15 tot 22 juni. Samen met de eigenaars van Graanmarkt 13 wordt er een prijs geplakt op de tweedehandskleding of accessoires. Na verkoop krijgen de verkopers een waardebon mee naar huis.

Onverkochte items en/of waardebonnen kunnen worden opgehaald van drie tot acht juli. Stuks die niet werden opgehaald, zullen gedoneerd worden aan een goed doel.

Klik hier voor meer informatie over de praktische details van de tweedehandsverkoop. Benieuwd naar het aanbod van Graanmarkt 13? Klik hier voor hun nieuwe webshop.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content