Google en Levi’s lanceren textiel van de toekomst

© Google

De slimme stof kan interageren met onze smartphones en zou volgend jaar al in kleding verwerkt worden.

Op de jaarlijkse Google Developer Conference heeft de tech gigant bekend gemaakt dat zijn Advanced Technology and Projects groep (ATAP) een stof heeft ontwikkeld die doorweven is met microvezels met “digital sensing capabilities“. Een soort slimme stof dus, die kan interageren met verschillende toestellen. Google kwam op het idee door te kijken naar de structuur van textiel, die volgens hen bijna gelijkaardig is aan de structuur van de touchscreens van onze smartphones bijvoorbeeld. Dus waarom niet proberen om een paar draden jersey te vervangen door het materiaal dat ze in de tech sector gebruiken?

Google noemt de stof ‘Jacquard’ , een naam die ongetwijfeld voor verwarring zal zogen aangezien jacquard reeds een bekende, veelgebruikte stof is. (“Is dit Google Jacquard of jacquard jacquard?”) Om dit textiel op de markt te brengen heeft Google de hulp van Levi’s ingeroepen. Volgend jaar zal Google’s slim textiel gebruikt worden in een nog niet nader bepaald kledingstuk van Levi’s.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het concept wordt “nooit eerder gezien” genoemd door journalisten die allicht vergeten zijn dat Ralph Lauren vorig jaar op het tennistoernooi U.S. Open debuteerde met het ‘Polo Tech’ shirt, dat voorzien was van bepaalde sensoren waardoor de drager ervan zijn of haar hartslag, ademhaling, gezette stappen en verbrandde calorieën kon checken op zijn of haar iPhone. Toch is wat Google voorstelt vernieuwend, want het zou de eerste stof zijn die dit soort informatie draadloos naar onze devices kan versturen, in plaats van het kleine zwarte doosje dat bevestigd was op de Polo Tech. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content