Glamour op Fotofestival Knokke-Heist

Modefotografie staat centraal tijdens het Internationale Fotofestival 2010 in Knokke-Heist.

Tien weken lang palmen fotografen en kunstenaars het mondaine badoord Knokke-Heist opnieuw in met het Internationale Fotofestival. Modefotografie staat dit jaar centraal. De makers gaan op zoek naar het antwoord op de vraag: “Hoe gaan fotografen om met de modellen of beroemdheden voor hun lens?”.

Gastfotograaf is deze keer Tim Walker. Hij werkt onder andere voor modebladen Vogue en Vanity Fair en wordt wereldwijd geloofd voor zijn originaliteit, ook al stelt de modewereld strenge eisen. Walker zet zijn modellen en gefantaseerde figuren dikwijls in een kleurrijk decor met indrukwekkende onderdelen. De Britse cultuur is zelden ver weg. Zijn oeuvre is te zien in het Cultuurcentrum Scharpoord.

Cecil Beaton en World Press Photo

Een nieuwigheid is het tentoonstellingspaviljoen dat voor de gelegenheid wordt neergepoot op het strand ter hoogte van het Rubensplein. Hier kunt u kennis maken met het werk van Sir Cecil Beaton, die een fascinatie had voor alles wat glamour en high society was. ‘The set to get in with’ keert terug in de tijd en gaat na hoe hij de sterren van zijn tijd in beeld bracht.

Ook nu weer tekent World Press Photo present op het Fotofestival. Vanaf 13 mei kunt u de foto’s van de winnende persfotografen bekijken in het Cultuurcentrum. Daarnaast zijn er nog talrijke kunstgaleries die fototentoonstellingen aanbieden van binnen- en buitenlands talent.

Aïsa Knockaert

Het Internationale Fotofestival loopt van 28 maart tot en met 13 juni 2010. Tickets zijn verkrijgbaar in het Cultuurcentrum Scharpoord, Meerlaan 32, 8300 Knokke-Heist.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Internationale Fotofestival Knokke-Heist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content