Givenchy gaat haute couture niet voorstellen in Parijs

© Reuters

Voor het tweede seizoen zal het Franse modehuis Givenchy de haute couture-collectie niet voorstellen op de komende catwalks herfst/winter 2013 in Parijs.

Voor het tweede seizoen zal het Franse modehuis Givenchy de haute couture-collectie niet voorstellen op de komende catwalks herfst/winter 2013 in Parijs.

Givenchy zal niet aanwezig zijn op de voorstelling van de haute couture, volgende maand op de Haute Couture Fashion Week in Parijs. Het is al het tweede seizoen waarop het modehuis niet zal deelnemen aan het evenement.

Een woordvoerder van het label bevestigde aan WWD dat creatief directeur Riccardo Tisci besloten heeft om de haute couture collectie uit de kalender te houden. Dat Givenchy niet zal tonen op de Haute Couture Fashion Week, betekent niet dat ze geen haute couture meer maken. Integendeel, beweert de woordvoerder. Het merk zal de couture-lijn blijven maken en zal het atelier blijven vergroten, desondanks de afwezigheid op het officiële haute couture evenement in Parijs.

Superdruk voor Tisci

Riccardo Tisci heeft het heel erg druk en hij heeft ook enkele high-profile projecten gehad, die hem zeer druk bezighielden. Hij was medevoorzitter van het Met Ball en voorzag veel gasten van dit speciale evenement in avondkleding. Voorbeelden hiervan zijn Kim Kardashian, Rooney Mara en Beyoncé. Daarna ging Tisci ook specifiek aan het werk voor Beyoncé en Rihanna. Hij ontwierp namelijk tourkostuums voor hun tournee. Daarna was hij een tijd lang actief voor Ravel’s ‘Boléro’ en ontwierp hij alle kostuums voor deze voorstelling in het Opéra Garnier in Parijs. Ten slotte heeft hij ook aangekondigd dat hij opnieuw een uniseks horlogecollectie zal uitbrengen. Een agenda vol dus! (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content