Giorgio Armani toont ijzersterke collectie in Parijs

© Reuters

De collectie ademt tijdloze klasse uit en kan beschouwd worden als het betere werk van de hand van de grote ontwerper.

Op de Haute Couture Fashion Week in Parijs heeft de Italiaanse modeontwerper Giorgio Armani zijn visie op het komende herfst- en winterseizoen getoond. De collectie ademt tijdloze klasse uit en kan beschouwd worden als het betere werk van de hand van de grote ontwerper.

De ontwerper neemt ons met zijn Haute Couture-collectie mee in de geschiedenis van de 20e eeuw. De eerste halte houden we in de ‘roaring twenties’. We zien verschillende elementen die erop wijzen dat de grote modeontwerper zich heeft laten inspireren door deze periode. Lange avondkleden met heel gedetailleerde afwerking en oog voor de accessoires. We zien onder meer hoog afgewerkte jurken in de nek, veren, grote oorbellen, clutches en verhoogde schouderstukken. Sommige stukken uit de collectie lijken recht uit ‘The Great Gatsby’-film te komen.

Daarnaast neemt de ontwerper ons ook mee naar de jaren 80. Lange vesten over een broek, grote oorbellen en opvallende armbanden, stoffen die ons doen denken aan deze periode en wederom opnieuw clutches. De hoofdkleuren van de collectie zijn nudetinten, tot licht roze, en zwart.

De collectie oogt volwassen en het is de eerste keer, sinds een hele poos, dat de inmiddels 80-jarige ontwerper, weer een collectie neerzet waarover iedereen dolenthousiast is. De afwerking is tot in de puntjes verzorgd en de keuze van stoffen is fenomenaal. Er loopt heel duidelijk een verhaal doorheen de collectie, en dat is precies waar mensen naar op zoek zijn. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content