Giorgio Armani stuurt graatmagere modellen de catwalk op

Tijdens de Milan Fashion Week heeft modeontwerper Giorgio Armani beroep gedaan op wel héél erg magere modellen. Er volgde vrijwel meteen hevige reacties via de sociale media.

Tijdens de Milan Fashion Week heeft modeontwerper Giorgio Armani beroep gedaan op wel héél erg magere modellen. Er volgde vrijwel meteen hevige reacties via de sociale media.

Als het van de Italiaanse modeontwerper Armani afhangt, dan zijn flinterdunne meisjes weer helemaal in de mode. Hoewel vele tegenstanders van té magere modellen opgelucht hadden ademgehaald en ervanuit gingen dat er vanaf nu meer modellen met verschillende maatjes te zien zouden zijn op de catwalk, die slaken opnieuw een diepe zucht. Zo lijkt hun queeste voor niets te zijn geweest. Het dunne model is nog steeds ‘in de mode’. Giorgio Armani heeft dit model weer terug onder de aandacht gebracht, alle goede intenties van voorvechters van meer ‘cury’-modellen ten spijt, en veel aanwezige keken dan ook verwonderd, zelfs gechoqueerd op.

De frustratie over de modellen tijdens de show werd door de aanwezige gasten geventileerd op Twitter. Zo schreef artiest Kyle Rankin: “Ik ben gek op je ontwerpen, en zal dat altijd zijn. Maar laat je modellen alsjeblieft eten. Het is zo moeilijk om naar ze te kijken als hun beenderen zo zichtbaar zijn.”

Het debat over het gewicht van de modellen is iets dat leeft in de modewereld. De industrie neemt de nodige maatregelen, denk bijvoorbeeld aan het tijdschrift Vogue dat in 2012 besliste om te magere modellen niet meer in hun magazine af te beelden, maar toch lijkt iedereen binnen de modewereld dit nog niet te volgen. Bij regelmaat van de klok verschijnen er toch weer veel te magere modellen op de catwalk en wordt het debat opnieuw aangezwengeld. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content