Getipt: De favoriete shopadresjes van The Merrymakers

Nathalie en Ruth van The Merrymakers verklappen hun lievelingsadresjes aan weekend.be. ‘Ja, wij shoppen al eens graag. Gniffel. Maar dan elk op onze eigen manier.’

Nathalie en Ruth van The Merrymakers verklappen hun lievelingsadresjes aan weekend.be. ‘Ja, wij shoppen al eens graag. Gniffel. Maar dan elk op onze eigen manier.’ Nathalie
‘Ik ben een fervent online shopper, al sinds mijn veertiende eigenlijk. Ik heb een wat atypische stijl voor België, dus ik had al snel begrepen dat ik mijn “fix” beter op het internet kon gaan zoeken. Een nieuwe shopping wereld ging voor me open, en wat voor één! Ik investeer mijn weekends ook liever niet in shoppen, aangezien ik een behoorlijk druk leven heb, dus doe ik het liever ’s avonds thuis, vanuit mijn luie zetel.
Hier alvast enkele tips voor jullie op een rijtje:

– Ik ga geen namen noemen, want misschien passen ze dit dan aan, maar er zijn grote online shops waar je kan kiezen in welke valuta je shopt. Als je kan, dan koop je beter in de munt van het land waar de shop zich bevindt, dat komt je altijd goedkoper uit, omdat je dan betaalt aan de huidige wisselkoers in plaats van aan de veel duurdere vaste euro-prijs die ze op de producten plakken. Zo bespaar je al gauw enkele tientallen euro’s!

– Ik raad je af om iets online te bestellen van buiten de Europese Unie. In Amerika zijn bijvoorbeeld heel mooie en unieke dingen te vinden, maar de import- en douanekosten kunnen hoog oplopen en kom je niet op voorhand te weten. Maar genoeg shops dichterbij waar je terecht kan zonder extra kosten!

– Belgische favoriet: Lily And The Lady. Ik leerde hen kennen via Patricia Goijens van No Glitter, No Glory. Zij runt deze online boutique samen met haar mama. Hun selectie is tijdloos en gekozen op prijs/kwaliteit verhouding en de ethische code die de merken hanteren. Om nog maar te zwijgen van de persoonlijke service. Een echte aanrader voor quality seekers!

– Tweedehands en vintage: Ik koop graag mooie dingen, meer en meer ook van duurdere labels en drag ook graag unieke stuks. Om binnen mijn budget te blijven ga ik graag op zoek naar tweedehands designer spullen of vintage stuks op sites zoals Vestiaire Collective, maar ook op2dehands.be, Marktplaats of Kapaza kan je mooie dingen op de kop tikken voor kleine prijsjes. Zo heb ik oa al een vintage Delvaux kunnen toevoegen aan mijn verzameling!

– En dan zijn er de grote vissen die ik toch wel wekelijks in de gaten hou: Asos, My Wardrobe, Farfetch en Net-a-Porter.
Schrijf je zeker in op hun nieuwsbrieven, zo ben je als eerste op de hoogte van kortingen en exclusives!

Ik kan zo nog wel eventjes doorgaan met tips geven, maar dan wordt dit artikel echt te lang. Heb je specifieke vragen over online shoppen? Dan kan je mij die altijd stellen via onze blog, The Merrymakers.
Enjoy shopping!’

Ruth

‘Ik shop liever in real life dan online omdat ik de stuks graag met zoveel mogelijk zintuigen waarneem. Op dat gebied ben ik redelijk oldschool. Ik hou ook van winkelen omwille van de ervaring, je moet echt plaatselijk op zoek naar iets zonder exact te weten wat je gaat tegen komen, het dwingt je om creatief te zijn en dat maakt het zo’n beetje spannend.

Waar ik steevast beland in mijn hometown Antwerpen als ik aan het winkelen ben:

Fresh 34 (Volksstraat 34, 2000 Antwerpen)

Misschien een beetje dubbel omdat ik hier af en toe ook werk maar alle stuks die ik de afgelopen 5 jaar bij Fresh gekocht heb zijn blijvers. Tijdloze en eenvoudigweg mooie stuks, I like!

Avenue (IJzerenwaag 1, 2000 Antwerpen)

Ik heb stiekem een beetje een sneaker fetisj (waar ik ondertussen openlijk voor ben uitgekomen) en bij Avenue vind je altijd de specialere uitgaven. Aangezien ik voor de rest sober gekleed door het leven ga, mag de nadruk wel extra op mijn schoenen liggen. Ook een heel leuk team van verkopers wat het extra leuk maakt om er binnen te springen.

garde-robe Nationale (Nationalestraat 72, 2000 Antwerpen)

Mijn 2 favoriete merken hier zijn Humanoid en Magdalena, deze laatste wordt tevens ontworpen door Nathalie Lachat, de store manager van garde-robe Nationale. Ik vind het ook belangrijk om elk seizoen een paar stuks van Belgische ontwerpers te kopen, we mogen terecht trots zijn op wat hier gemaakt wordt!

LOT. Antwerp (Kammenstraat 40, 2000 Antwerpen)

Deze winkel is vers van de pers en straalt echt de persoonlijke visie van eigenares Marlot uit. Ze verkoopt heel betaalbare merken uit verschillende landen, hangt niet vast aan de ,bekende’ labels en dat maakt het aanbod zo net dat ietsje anders.

LN Knits Winterstore (Nationalestraat 79, 2000 Antwerpen)

Ik ben al ongeveer 10 jaar verslaafd aan alles wat Ellen maakt en heb thuis dan ook een enorme stapel LN knits liggen. De LN Andes Big Bertha draag ik zomer en winter bijna dagelijks (ideaal voor frissere zomeravonden trouwens), het is een beetje een tweede huid geworden. Heb nu 2 tinten grijs, één in wit en ben zwaar aan het nadenken over wat mijn vierde kleur gaat worden!

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content