Getest: Bieden beugelloze beha’s voldoende comfort voor elke boezem?

© Playtex

Beha’s zonder beugels worden doorgaans op gefrons onthaald door vrouwen met een boezem die de A- en B-cup overschrijdt. De Playtex Ideal Beauty pretendeert een beugelloze beha te zijn die elke boezem, groot en klein, comfort en ondersteuning biedt.

Consumentenstudies tonen aan dat vrouwen beugelbeha’s heel hard associëren met ondersteuning, maar het zijn net de beugels die ervoor zorgen dat er moet ingeboet worden aan comfort. De beugel is bij heel wat vrouwen de grootste bron van ergernis en kan vaak voor een onaangenaam gevoel zorgen. Playtex wil met zijn gloednieuwe beha dit probleem aanpakken.

De Playtex Ideal Beauty haalde het idee bij de constructie van hangbruggen, want de schouderbandjes hebben hun aanzet al onder de borst. De microvezelstof zorgt voor een omsluitende pasvorm en het rugstuk is versmolten met de cups, waardoor de borsten omhoog en naar het midden geduwd worden. Volgens de perstekst is deze beha een ‘ware revolutie voor iedereen die steun, comfort en vrouwelijkheid wenst te combineren’.

Dit is natuurlijk de theorie en die klinkt alvast veelbelovend. Maar hoe zit het in de praktijk? De Weekendredactrices, gezegend met verschillende cupmaten, onderwierpen de Playtex Ideal Beauty, aan een test.

Playtex Ideal Beauty - 39.50 euro
Playtex Ideal Beauty – 39.50 euro© Playtex

De B-cup

‘De beha zag er in het echt minder modern uit als op foto. Het is dus niet meteen een exemplaar dat je draagt omwille van esthetische redenen. De ondersteuning was voor mij meer dan stevig genoeg. Een beugel was zeker niet nodig. Op en neer springen ging zonder problemen of pijn.

De Playtex Ideal Beauty leek iets te groot, hoewel ik hem in mijn gewoonlijke maat besteld had. Het kan dus zijn dat je wat moet uitproberen vooraleer je de perfecte maat te pakken hebt. Er zaten geen irriterende of knellende stukken aan de bh.’

De C-cup

‘Het concept van de Playtex Ideal Beauty klonk erg interessant. Het drukkende gevoel dat veroorzaakt kan worden door een beugel kan echt je dag verpesten. Al ga je je goede humeur niet meteen terugvinden wanneer je deze beugelloze beha aantrekt. De beha die de vrouw van de reclamecampagne draagt, lijkt echt niet op wat ik in handen kreeg.

Net zoals bij mijn collega zat de pasvorm me niet als gegoten. Voor het testexemplaar gaven we onze reguliere maten door, maar dat is niet sluitend voor de Playtex Ideal Beauty. De ondersteuning van de beha was zeker voldoende en dat was toch wel een openbaring. Als het team achter deze beha nog wat meer aandacht zal besteden aan het wegwerken van het ‘bommagehalte’, dan sta ik op de eerste rij om er eentje aan te schaffen.’

De D-cup

‘Met mijn D-( soms E-) cup is een gegeven als een beugelloze bh ondenkbaar. Zelfs sporten doe ik met mijn borsten rustend op goedgeplaatste infrastructuur. Ik testte de Playtex Ideal Beauty dan ook met enig argwaan, die achteraf onterecht bleek. Mijn borsten werden zeker voldoende ondersteund, maar door de snit van de bh werden ze ook lichtjes gelift en naar voren geduwd en dat is niet bepaald wat ik verwacht van een ongevoerde, beugelloze bh. Sterker: de reden waarom vrouwen met een cupmaat als de mijne voor een bh kiezen die niet padded is, is omdat hun buste al omvangrijk genoeg is.

Bovendien werd ik zoals steeds geconfronteerd met de zorg van iedereen die grotere borsten heeft dan een C85: het gebrek aan esthetiek. Nu heb ik in mijn leven al heel wat ouderwetse ondingen rond mijn lichaam gegespt, maar de Playtex Ideal Beauty tartte alle verbeelding. Het zag er eerlijk gezegd uit als een bh voor mensen die net een operatie aan hun borsten achter de rug hebben. Je kan dus wel stellen dat de technologie van de Playtex Ideal Beauty zeker op punt staat, maar als ze het niet in een mooier jasje weten te gieten blijven ze achter met een product dat weinig vrouwen met trots in hun lingerielade zullen opbergen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content