Gespot: 5 trends voor komende winter volgens de streetstylers in Parijs

Wie de trends voor volgend seizoen al vroeg wil spotten, die moet tijdens de modeweken naar Parijs komen. Hier zie je passeren wat het komende seizoen hip en trendy zal zijn. Zo zagen we voor komende winter onder meer dat platte schoenen, doorschijnende rokken en de kleur zwart ‘huge’ zullen zijn.

Wie de trends voor volgend seizoen al vroeg wil spotten, die moet tijdens de modeweken naar Parijs komen. Hier zie je passeren wat het komende seizoen hip en trendy zal zijn. Zo zagen we voor komende winter onder meer dat platte schoenen, doorschijnende rokken en de kleur zwart ‘huge’ zullen zijn. We lijsten vijf trends voor u op die we hier op de modeweek gezien hebben:

1. Platte schoenen: Volgend seizoen maken de schoenen zonder hak een comeback. Niet dat ze ooit echt zijn weggeweest, maar volgende zomer zijn ze weer volop in de mode. Naast de sneakers zien we vooral zwarte veterschoenen, liefst gelakt. Die worden gecombineerd onder broeken, rokken en jurken. Liefst met een opvallende kous.

2. Doorschijnende rokken: zo mag je volgend seizoen wel wat ‘bloot vlees’ laten zien. De rokken zijn voorzien van motiefjes, waaronder bloemen, die weinig aan de verbeelding overlaten. Zo zagen we hier in Parijs onder meer iemand met een doorschijnende rok en enkel een onderbroek, maar zover moet je het niet laten komen. In de winter ook nogal frisjes lijkt ons. Maar schaf je zeker een kanten rok aan, want dat is absoluut een onmisbaar stuk voor volgend seizoen. Of een rok met een stuk doorschijnende stof is ook erg hip.

3. Opvallende oorbellen: wat betreft de accessoires geldt nog steeds ’the bigger the better’. Vooral de oorbellen zijn enorm opvallend. Je kan ook voor een oorjuweel gaan, dat langs de volledig zijkant van je oor gaat. Liefst in parel of ‘bling bling’. In het andere oor mag je een iets subtielere oorbel dragen. Langs beide kanten een opvallend oorjuweel dragen is dan weer van het goede teveel.

4. Hoeden: Pharrell Williams heeft met zijn hoed een echte trend gestart onder de mannen. Hoeden zijn hier tijdens de modeweek een opvallend accessoire. Vooral de hoge hoed, vooraan een klein beetje ingedeukt, is een trend. De kleur is van ondergeschikt belang, volgend seizoen gaat het vooral om de vorm van de hoed. En die moet hoog op je bol staan.

5. Zwart, véél zwart: hoewel Anna Wintour, de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, verkondigde om nooit van kop tot teen in het zwart gekleed te gaan, hebben we hier op de modeweek toch anders gezien. De streetstylers zijn absoluut niet vies van zwart. Het komt dan ook geregeld voor dat we mensen volledig in het zwart zien aankomen bij modeshows. Het blijft ook een heel dankbare kleur voor de winter, die je erg makkelijk met elkaar kan combineren. Volledig in het geel gekleed staan is nog iets anders dan zwart op zwart dragen. Een aanrader voor volgend seizoen!

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content