Gérard Darel geeft Marylin Monroe-trui opnieuw uit

© Peter Lindbergh

Gerard Darel komt in zijn wintercollectie met een heruitgave van de Ierse kabeltrui van Marilyn Monroe.

Het Franse merk Gérard Darel heeft een voorliefde voor cultvoorwerpen en vintage. In 1999 kocht het bij veilinghuis Christie’s een trui die toebehoord had aan Marilyn Monroe. De legendarische actrice droeg de Ierse kabeltrui in de film ‘Let’s make love’ (1960), tijdens de scène waar ze ‘My heart belongs to daddy’ voor Yves Montand zingt.

Darel heeft nu besloten het kledingstuk heruit te geven. In de wintercollectie zit een exacte replica van de oorspronkelijk grijze trui, naast enkele versies in verschillende kleuren. Er is ook een afgeleide jurk, cardigan en sjaal.

De campagne voor het pronkstuk van de wintercollectie is opgebouwd rond Robin Wright, die sinds vorig seizoen het gezicht is van Darel. Fotograaf Peter Lindbergh maakte de fotoshoot op het strand van Deauville.

In 1996 wist Gérard Darel al de hand te leggen op een zwarte parelketting van Jackie Kennedy. Ze gaf ook die opnieuw uit.

Ann Heylens.

Gérard Darel organiseert naar aanleiding van de wintercampagne een wedstrijd. Prijs: een weekend voor 2 op het Amerikaanse filmfestival van Deauville 2010. Meespelen kan via http://gerarddarel.en3mots.com/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content