Gentse modestudenten showen hun creaties

De Gentse modeacademie verrast op 18 en 19 juni met een totaal nieuwe eindejaarsshow.

‘Movement’, de modeshow waarin de studenten van de Gentse modeafdeling hun ontwerpen aan het publiek voorstellen, is al aan zijn zeventiende editie toe. Hoog tijd voor vernieuwing, dachten de organisatoren.

Nog een rol in de nieuwe aanpak van het eindejaarsdefilé speelt de verhuis van enkele afdelingen van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) naar het Pasteurgebouw op de Gentse Bijlokesite. De modellen zoeken zich een weg doorheen het gerenoveerde interieur en houden halt op het podium, waar de creaties van dichtbij bewonderd kunnen worden. Daarna zetten ze hun parcours verder tot op het buitenplatform. Zo combineert de Gentse Academie haar twee pijlers; mode en kunst in één spektakel.

Audiovisueel

Nog een primeur is de kindermode en lingerie in de collecties van de masterstudenten. Naast de collecties van de negen vrouwelijke masterstudenten en de ontwerpen van het derde bachelorjaar, impressioneren ook de andere modejaren alle aanwezigen. Het tweede jaar zorgt op een vijftal schermen voor een audiovisuele show terwijl het eerste jaar in een groepsexhibitie onder meer silhouetten, foto’s en tableaux vivants tentoonstelt.

Ook na ‘Movement # 17’ komen fans van de Academie nog aan hun trekken. Op 23 juni gaat de KASKweek officieel van start. Tijdens deze tentoonstellingsweek wordt het werk van alle studenten van de Gentse Aademie belicht.

Tiffany Philips

‘Movement # 17’ gaat door op vrijdag 18 en zaterdag 19 juni. KASK, Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent. Tickets: 15 euro (studenten: 10 euro), te koop via www.uitingent.be Deuren: 17u tot 23u Tijdstippen shows Zwarte Zaal: 18u, 20u, 22u

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content