Genomineerden voor de Belgian Fashion Awards 2019 zijn bekend

BFA © Alexandra Bertels

Voor het derde jaar op rij willen de Belgian Fashion Awards een stem geven aan (nieuw) talent uit de modewereld. Op 21 november zal bekend worden wie de prijzen in de wacht sleept, maar vanaf vandaag kan er ook al gestemd worden.

Op 21 november zullen tijdens de Fashion Talks in de Handelsbeurs in Antwerpen voor de derde keer de Belgian Fashion Awards worden uitgereikt. De jury, waarin klinkende namen zetelen als Patrick Scallon, communications director bij Dries Van Noten, ontwerpers zoals Glenn Martens en Diane von Furstenberg, maar ook Elizabeth von der Goltz van Net-à-Porter en Christopher Morency van Highsnobiety, zal dan beslissen over de genomineerden in de zeven categorieën. Die zijn:

  1. Designer of the year: Carine Gilson, Caroline Bosmans, Christian Wijnants, Olivier Theyskens, Wouters & Hendrix
  2. Professional of the year: Benoît Béthume, Peter Philips, Pierre Debusschere, Tom Van Dorpe, Uber and Kosher
  3. Entrepreneur of the year: Patrick Van Heurck & Frederik Vitré voor Bellerose, Inge Onsea & Esfan Eghtessadi voor Essentiel, Florence Cools en Artur Tadevosian, Sofie D’Hoore en Chantal Spaas, Valérie Berckmans
  4. Emerging talent of the year: Bernadette, Indee, Namacheko, Templa, Sara Levy
  5. Most promising graduate: Quinten Mestdagh (Academy Antwerp), Bart Lapere (KASK Gent), Samuel Quertinmont (LA Cambre), Maria Ossaba (SASK Sint-Niklaas), Thurel Thonet (Helmo), Eve Delperdange (Francisco Ferrer), Dominique Rocour (Chateau Massart)
  6. Fashion brand of the year: is een publieksprijs waarvoor Belgische merken zich kandidaat kunnen stellen. Het grote publiek kan via www.belgianfashionawards.be vanaf vandaag haar favoriet kiezen uit een finale selectie van tien Belgische merken, nauwkeurig geselecteerd door de jury. Het merk met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Dit zijn de tien geselecteerde merken: Arte, Bonjour Maurice, Façon Jacmin, Filles a Papa, Howlin, La Fille d’O, Léo, Natan, Mieke Dierckx, Snobe.
  7. Ten slotte is er ook nog The Jury Prize, een prijs waarvoor geen nominaties plaatsvinden, maar waarvoor de jury volledig zelf beslist wie extra in de bloemetjes gezet hoort te worden.
BFA
BFA© Alexandra Bertels

De prijzen zijn erg belangrijk voor de Belgische modesector. Zo vertelt Elke Timmerman van medeorganistor MAD – Home of Creators: ‘Deze derde editie van de Belgian Fashion Awards in Antwerpen geeft weer een uitzonderlijke blik op Belgisch ondernemerschap op topniveau. Ondernemen in de modesector is vandaag een nog grotere uitdaging dan ooit tevoren, zowel voor starters als voor gevestigde waarden, alsook voor de talrijke professionals die deze sector telt. Als ondersteunende organisatie wil MAD, samen met haar partners, de drijvende krachten achter die creativiteit een nationale erkenning geven. In onze dagelijkse werking, maar ook via deze awardceremonie, willen we het belang van een duurzaam en lokaal Belgisch modeproduct bekendmaken bij het grote publiek.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content