Geen wachtlijst meer voor de Birkin-tas

De legendarische Birkin-tas is voortaan gewoon via het internet te koop.

De crisis heeft soms onverwachte gevolgen. Zelfs voor het Franse luxehuis Hermès. Zo is zijn legendarische Birkin-tas voortaan gewoon beschikbaar. U hoeft er zelfs niet voor naar een boetiek. Hij wordt gewoon te koop aangeboden op het internet.

Normaal gezien is de tas- die erg in de smaak valt bij sterren en vlotjes 6.500 euro kost -onvindbaar op het net en wie er in een Hermès-boetiek naar vroeg kwam onvermijdelijk op een wachtlijst te staan. Maar shoppingblog shefinds.com -what’s in a name- zag er vorige week een opduiken op Portero Luxury, een site die tweedhands luxeartikelen verkoopt. “We hebben meteen Hermès gebeld en zijn erachter gekomen dat de wachtlijst niet meer bestaat. We kunnen meteen naar de winkel en ze kopen”, aldus een van de redacteurs op shefinds.com.

Misschien heeft de devaluatie van de Birkin-tas niet alleen met de crisis te maken, maar ook met lady Gaga. Sinds de Amerikaanse zangeres, die niet meteen bekend staat voor haar goede smaak, verscheen met een witte Birkin waarop ze zelf zwarte Japanse karakters had getekend, is het imago van de tas toch letterlijk wat besmeurd.

De Birkin-tassen zijn te vinden op www.portero.com.

Caroline Lallemand/ Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content