Geen opvolger voor Margiela

Er komt geen opvolger voor Belgisch ontwerper Martin Margiela bij het gelijknamige modehuis.

Er komt geen opvolger voor Belgisch ontwerper Martin Margiela bij het gelijknamige modehuis. Maison Martin Margiela gaat verder zonder creatief directeur. Toen in oktober bekend raakte dat de stichter en ontwerper er de deur achter zich had dicht getrokken, werden zowel Raf Simons als Haider Ackermann genoemd als mogelijke opvolgers. Maar het wordt dus geen van beiden.

“We zijn tot de conclusie gekomen dat we Martin niet vervangen. Niet omdat hij onvervangbaar is, maar omdat wij Maison Martin Margiela zijn”, aldus Giovanni Pungetti, ceo bij Maison Martin Margiela, aan modemagazine Woman’s Wear Daily. “We willen avant-gardistisch en provocatief blijven, maar zonder nieuwe artistiek directeur. Een creatief team van ongeveer vijfentwintig mensen neemt het ontwerpen over. Mensen met talent, maar geen grote namen. Het is een uitdaging. We weten dat we mogelijk fouten zullen maken. Maar dan is het belangrijk daaruit te leren”.

Over de redenen van vertrek van Martin Margiela wilde Pungetti buiten het feit dat ze ‘persoonlijk’ zijn niets kwijt. Maison Martin Margiela is nu in handen van de Italiaanse industrieel Renzo Rosso en de stichter zou volgens sommige bronnen de modewereld volledig verlaten hebben en zich nu bezig houden met schilderen.

Ann Heylens.

Bekijk het recentste defilé van Maison Martin Margiela op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content