Geen designerpakken meer voor Italiaanse criminelen

Italiaanse criminelen in de Ucciardone gevangenis van Palermo mogen geen designerpakken meer dragen. Dat besliste de nieuwe gevangenisdirectrice Rita Barberá.

Barberá duldt geen Prada, Gucci, Valentino, Versace en Louis Vuitton meer binnen de muren van haar gevangenis.”Het populaire beeld dat mensen hebben van deze gevangenis wordt gevoed door de zijden pakken van haar godfathers“, vertelde Barberá aan de Italiaanse krant La Stampa. “Het is tijd om de uitingen van klasse- en statusverschillen een halt toe te roepen.”

De Palermo gevangenis wordt wel eens The Grand Hotel genoemd door haar bewoners. Zo hield een van hen een verjaardagsbuffet met champagne en kreeft in de fitnessruimte.

De vrouwen van de gevangenen zijn alvast niet te spreken over de nieuwe huisregels: “Mijn man zal naakt moeten rondlopen,” verklaart een van hen volgens de website van de Britse Vogue. “Hij heeft alleen designerkleding omdat die langer meegaan en van betere kwaliteit zijn. Waarom hem vernederen en ons dwingen om kleding te kopen op straatmarkten?” (VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content