Geen crisis voor Elie Saab

De Libanese ontwerper Elie Saab voelde nauwelijks wat van de crisis.

De top van de Westerse modehuizen kreeg het hard te verduren toen bij het uitbreken van de financiële crisis wereldwijd de vinger op de knip ging. Niet zo de Libanese topontwerper Elie Saab, wiens ultra-vrouwelijke avondjurken een rode-loperfavoriet zijn voor vele Hollywood A-listers.

“Gedurende een aantal maanden zagen we enkel een dip in de pret-à-porterlijn in de VS”, aldus Saab bij de opening van het opulente Beirut Souks Shopping Center. “Maar de haute couture liep als voorheen”.

Saab heeft natuurlijk het geluk in een land te wonen waar chique bars steevast op Fashion TV afstemmen en ‘casual’ eigenlijk nauwelijks in het lexicon voorkomt. Hoge hakken, nauwaansluitende jurken en gestyled haar horen gewoon bij de dagelijke routine van de meeste Libanese vrouwen. Een designerjurk huren om naar een bruiloft te gaan is er veel acceptabeler dan -o horror- een jurk in een straatketen te halen. Geen wonder dat de Libanese modehuizen bekender zijn om hun haute couture dan om hun pret-à-porter.

Elie Saab kan natuurlijk ook bogen op rijke Arabische klanten, maar volgens hem is de haute couture in Libanon gewoon ook -jawel -acceptabel geprijsd. “Als je naar een Frans huis stapt voor een haute couturejurk, dan is de prijs onnatuurlijk hoog”, aldus de ontwerper. Alsof ze willen zeggen ‘wij willen niet verkopen’. “Bij ons zijn de prijzen afgestemd op vrouwen van de wereld, en de jurken zijn prachtig”.

Ann Heylens.(bron: reuters)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content