Geef je oude jeans een tweede leven tijdens de MUD Jeans Recycle Tour

Het Nederlandse denimlabel pakte in 2013 uit met een uitleenconcept voor jeansbroeken. Via ‘Lease a Jeans’ konden mensen een broek huren én inwisselen voor een nieuw model. Nu gaan ze voor het eerst ook duizenden broeken opnieuw verwerken tot grondstof voor nieuwe jeans.

Iets meer dan 3 jaar geleden stampte het team van MUD Jeans hun ‘Lease a Jeans’-concept uit de grond. Klanten konden een broek huren en die na verloop van tijd inwisselen voor een nieuwe jeans. 5000 gebruikers hebben ondertussen hun broeken teruggestuurd, waarvan er 2000 werden geupcycled en verkocht als ‘vintage jeans’. De 3000 andere broeken zullen verwerkt worden tot grondstof voor nieuwe denim.

Om deze heugelijke nieuwe stap in hun verhaal in de verf te zetten, trekt het MUD Jeans doorheen Europa om de reis van hun oude jeans naar Valencia na te bootsen. Daar worden de broeken verwerkt tot vezels en vervolgens gesponnen tot garens, geverfd en samen met nieuw katoen gewoven tot nieuwe denim. Het percentage van gerecycleerde jeans in de nieuwe stof zal 20% bedragen, voorlopig het hoogst haalbare.

De colonne houdt op maandag 2 mei halt in Antwerpen bij Harvest Club x Local Store. Van 16u tot 19u kan je er je oude jeans, van om het even welk merk, binnenbrengen en ontvang je in ruil een kortingsbon en een drankje. Het team van FFI en hun ‘Close The Loop’-project staat paraat om hun onderhoudstips voor denim met iedereen te delen. (AB)

Harvest Club x Local Store – Everdijstraat 20, Antwerpen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content