Gaultier ontwerpt lingerie voor La Perla

Jean Paul Gaultier, bekend voor zijn gebruik van ondergoed als bovenkleding, gaat nu lingerie ontwerpen in de meer traditionele zin van het woord.

Jean Paul Gaultier, bekend voor zijn gebruik van ondergoed als bovenkleding, gaat nu lingerie ontwerpen in de meer traditionele zin van het woord. Hij werkt daarvoor samen met het Italiaanse luxemerk La Perla. In november ligt de collectie wereldwijd in de boetieks van beide merken.

De Franse designer ontwierp zevenentwintig stuks, bijna allemaal handgemaakt, waaronder een op Madonna geïnspireerde corset en bh. Gaultier tekende de beroemde kegelbh van Madonna in de jaren negentig, maar had zich tot nu toe nooit aan een eigen lingerielijn gewaagd. Met La Perla zag hij het nu wel zitten.

“Ik ontmoette Jean Paul Gaultier enkele maanden geleden en we delen dezelfde visie op schoonheid, stijl, smaak en kwaliteit”, aldus La Perla-ceo Alain Prost aan Woman’s Wear Daily. “Daarom besloten we onze krachten te bundelen”.

Er lijkt stilaan wel een trend te onstaan in de lingeriewereld, want eerder raakte al bekend dat het Belgische designerduo A.F.Vandevorst lingerie gaat ontwerpen voor label Marie Jo.

Ann Heylens.

Prijzen van de Gaultier-collectie voor La Perla schommelen tussen 500 euro voor een setje en 1000 euro voor een corset.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content