Gardrobe lanceert webshop met genderneutrale afdeling

Het Belgisch-Nederlandse Gardrobe uit Eindhoven gaat online. Naast het gebruikelijke ‘Men’ en ‘Women’ introduceerde de multibrand store ook de categorie ‘Neutral’, waar gendervrije collecties van verschillende merken te koop zijn.

David Bowie toonde het jaren geleden al: het is nergens voor nodig om de kleren van je partner in een aparte kast te hangen. Ook in de modewereld wordt er de laatste tijd naar hartelust geflirt met de grenzen tussen man en vrouw. Vorig jaar bracht Zara voor het eerst een genderneutrale collectie uit, en ook Guess gaat sinds dit seizoen volop voor androgynie met de nieuwe ‘His & Hers’-lijn. En dan zijn er nog merken als American Apparel en &Other Stories, die al veel langer aantonen dat dezelfde trui even goed bij mannen als bij vrouwen kan staan. Met de nieuwe webshop van Gardrobe zet deze trend zich ook online verder.

Gardrobe lanceert webshop met genderneutrale afdeling
© Gardrobe / Cleo Goossens

Voor het eerst kan je op de website van deze multibrand store via de genderneutrale categorie ‘Neutral’ shoppen in een uitgebreide collectie truien, T-shirts, broeken en zelfs accessoires en jassen. Het Belgische-Nederlandse duo Hans Tollet en Fleur Verdijk streefde ook voor hun winkel in Eindhoven al naar een interessante melange van stijlen en labels. Zo vind je er merken als Henrik Vibskov, Stutterheim, HOPE en Wood Wood, maar ook enkele labels die bijna nergens anders in Europa te vinden zijn, zoals Black Crane, Priory en Universal Works. Verder worden in de winkel ook keramiek, design-lampen en fotografie verkocht.

 Een blik in de winkel in Eindhoven, in de bruisende Strijp-S buurt
Een blik in de winkel in Eindhoven, in de bruisende Strijp-S buurt© Gardrobe

De ‘Neutral’-collectie is vanaf nu verkrijgbaar op https://www.gardrobestore.com/neutral/ en in de winkel in Eindhoven, Torenallee 60-02

.

(EVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content