Games of Thrones-actrice gezicht van genderneutrale campagne Vivienne Westwood

Gwendoline Christie voor Vivienne Westwood FW15 © -

Met haar nieuwe collectie wil Vivienne Westwood aan genderbending doen: vrouwen in kostuums en mannen in jurken. Leebo Freeman en Gwendoline ‘Brienne’ Christie zijn de modellen van dienst.

Voor haar unisekscollectie koos Vivienne Westwood twee modellen die ze perfect vindt passen bij de lijn. Een van deze modellen kennen fans van Game of Thrones beter als Brienne of Tarth. De actrice is met haar 1.91 meter geen vreemde keuze voor een modeshoot. Eerder liep ze al over de catwalk van de Britse ontwerpster. Ze maakte toen zo’n goede indruk dat Westwood haar promoveerde tot het nieuwe gezicht van haar Herfst-Winter2015 campagne.

‘In deze collectie kunnen de kleren zowel door mannen als door vrouwen gedragen worden. Ik bedacht me dat Gwendoline goed in de kleren zou passen, dus ik vroeg haar. Ze is zo’n aantrekkelijke vrouw’ , verklaart Vivienne Westwood. Het respect is wederzijds, want ook Gwendoline uit zich enkel positief over de ontwerpster en haar ideologie. ‘Een kinderdroom komt uit,’ zei ze over de shoot met Juergen Teller. ‘Het is zo’n relevant idee voor Vivienne Westwood om een activistische insteek te gebruiken voor haar campagne. De collectie voert ons voorbij de gebruikelijke genderstereotyperingen op een mooie en intelligente manier.’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
²

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content