Galliano heeft Joodse advocaat

Stephane Zerbib, de advocaat die John Galliano verdedigt in de zaak van anti-Semitisme, is zelf Joods.

John Galliano lijkt er alles aan te doen om terug in de gunst te komen en de anti-semitische uitspraken die tot zijn ontslag bij Dior leidden, te doen vergeten. Stephane Zerbib, de advocaat die hij gekozen heeft om hem te verdedigen, blijkt Joods te zijn. Zerbib gaf vandaag een interview aan de Israëlische niewssite YNetNews.com waarin hij verklaarde al zeven jaar voor de designer te werken en nog nooit enig vooroordeel van de ontwerper te hebben ondervonden.

Enkele fragmenten uit het interview.

Uw cliënt wordt beschuldigd van vrij harde anti-Semitische uitlatingen. Welke verklaring hebt u hiervoor? Zerbib: Ik heb geen verklaring. Het kan ieder van ons gebeuren. Iedereen kan naar een bar gaan, wat drinken en in een ruzie betrokken raken.

Dus alcohol is de oorzaak? “Het is alcohol in combinatie met medicijnen. Daardoor wordt een mens erg kwetsbaar”.

Zerbib is ervan overtuigd dat Galliano geen anti-Semitische uitspraken heeft gedaan in de nacht van zijn arrestatie. Hij moest toegeven dat hij de beruchte ‘I love Hitler’-video intussen gezien heeft, maar voegde er snel aan toe dat deze niet als bewijsmateriaal in de rechtbank zal gelden. “Laat ons zeggen dat deze video vandaag niet veel waard is”.

“Je hebt er altijd die preken, diegenen die zeggen ‘hoe kan een Jood iemand verdedigen die van zulke laster beschuldigd wordt?” aldus Zerbib. “Maar het is mijn taak als advocaat om te garanderen dat iemand een fair proces krijgt en zijn rechten gerespecteerd worden. Ik ben op mijn hoede voor vooroordelen”.

Dus u hebt niet het gevoel dat u advocaat van de duivel bent? “Absoluut niet. Galliano is de duivel niet. Ik zou de zaak nooit aangenomen hebben als ik dat dacht.”

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content