Gallery 2020 zet nieuw talent in de kijker

Op de zomereditie van de vakbeurs Gallery 2020 in Antwerpen werden nieuwe collecties en jonge designers exclusief voorgesteld aan de professionals van de modewereld. We ontdekten twee nieuwe modelabels en zagen twee opvallende mode-items.

Onder de slogan ‘Fashion in Perspective’ bracht Gallery 2020 eind juli verschillende modemerken en designers samen op de zomereditie van de vakbeurs. Fashionista’s en professionals uit de Benelux konden kennismaken met jonge designers en hun vernieuwende collecties, trendy prêt-à-porter voor dames, schoenen en tal van accessoires. Gallery 2020 wil inspelen op nieuwe elementen in de modewereld en wil bezoekers een beter inzicht geven in de snel evoluerende modemarkt.

Nieuw talent

Op de beurs is er niet enkel ruimte voor gevestigde modemerken maar er is ook aandacht voor nieuwe labels en jonge talentvolle designers. Twee opvallende nieuwkomers zijn de labels Pieceofchic en Roya Hesam.

Pieceofchic is het modelabel van de Brusselse ontwerpers Barbara Repole en Sébastien Pescarollo. Ze omschrijven zichzelf als ‘print-makers’ en ‘colour-hunters’. Ze streven naar vernieuwende prints en kleuren. De collectie bestaat een reeks van jurken, met simpele snit, die in het oog springen door hun opvallende bedrukking. Elk kledingstuk uit de collectie is een uniek en genummerd stuk. Met hun originele beeldentaal en sterke grafische impact heeft Pieceofchic al klanten weten te strikken als Hugo Boss, Marc Jacobs en Ted Baker.

Een andere opvallende nieuwkomer is Roya Hesam. Deze Nederlandse ontwerpster, met Afghaanse roots, heeft een voorkeur voor delicate kleuren en kiest vaak voor een combinatie van transparante en lichaamsbedekkende textiel. De creaties zijn minimalistisch en Hesam experimenteert met de vorm van kleding.

Opvallende trends

De beurs wil de bezoekers ook laten kennismaken met de meest recente vernieuwingen in de modewereld. We selecteerden twee mode-items die meteen onze aandacht trokken: de transparante rok van Enza Costa en de sneakers van Be & D.

Enza Costa presenteert op de vakbeurs een lange, zwierige rok in transparante stof. De rok wordt gedragen in combinatie met een trui uit tricot of een licht topje.

Een andere eye-catcher zijn de sneakers met print van een schoen met hak of een revolver van het Amerikaanse modelabel Be & D. Het team designers van Be & D gebruikt humor in de ontwerpen en ze geloven dat humor een noodzakelijk element is voor de toekomst van mode. Naast de seizoensgebonden collecties bracht Be & D in het verleden al ready-to-wear collecties uit met Diane Von Furstenberg, Doo.Ri, Rachel Roy en Costello Taglapietra. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content