Galeries Lafayette plant grootste modedefilé ter wereld

© epa

De Galeries Lafayette plant ‘het grootste defilé’ ter wereld. Iedereen kan meedoen.

De Galeries Lafayette plant ‘het grootste defilé’ ter wereld. Op 30 september mag iedereen meestappen in een grote modeshow op de Boulevard Haussmann in Parijs. Tegelijkertijd heeft een gelijkaardig evenement plaats in Berlijn, dat sinds 1996 een Galeries Lafayette heeft. Op 25 september geven de andere Franse steden waar zich een vestiging bevindt, al een voorproefje.

De Franse department store speelt hiermee in op de tendens van wilde castings en straatmode. Het wil zich naar eigen zeggen positioneren als “modeleider” door “het woord aan de klanten en het grote publiek te geven, aan de liefhebbers van de mode”.
Deelnemers zullen defileren in een door hen gekozen outfit.

Sommige merken zullen waarschijnlijk van de gelegenheid gebruik maken om een beetje aan zichtbaarheid te winnen, hoewel het idee geenszins is om de merken te promoten. Iedereen komt zoals hij wil, luidt het.

Volgens fashionmag.com worden 700 deelnemers verwacht voor het evenement op de Boulevard Haussmann en alles samen 2.000. Nog tot 18 september kan u zich inschrijven via de site van de Galeries Lafayette

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content