Full Figured modeweek terug in New York

© Reuters

“Ik wil dat elke vrouw een little black dress in haar maat kan kopen”, zegt organisator Gwen DeVoe.

Voor het vierde jaar op rij gaat de Full Figured modeweek van start in New York. Vier jaar geleden lanceerde Gwen DeVoe de eerste modeweek voor plus-size modellen. Wat begon als een bescheiden show, is uitgegroeid tot een mode-evenement waarbij drie dagen lang plus-size collecties zullen getoond worden van onder meer Michael Kors, Ralph Lauren, Elie Tahari, Jones New York en Eileen Fisher.

“Meer dan de helft van de deelnemende ontwerpers komt van een andere staat of van het buitenland. Het zijn onafhankelijke ontwerpers die een collectie op de markt willen brengen voor grotere maten”, zegt Gwen DeVoe tegen WWD.

“De meer gevestigde waarden zijn niet altijd bereid om een plus-size collectie te ontwerpen en dat begrijp ik niet goed. Ik veronderstel dat je als ontwerper ook winst wilt maken en aangezien de plus-size industrie goed is voor 17 biljoen dollar snap ik niet waarom je dat marktsegment volledig links zou laten liggen”, vult DeVoe aan. “Ik begrijp dat plus-size couture niet evident – en ook niet echt haalbaar is – maar ik eis het recht voor elke vrouw om een little black dress in haar maat te kunnen kopen.” (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content