Frederick Hornof wint Sasha Shoe Award

De masterstudenten van de Antwerpse modeacademie ontwierpen elk een schoen voor de derde editie van de Sacha Shoe Award. Frederick Hornof maakte indruk op de jury met zijn rode hakschoen, geïnspireerd op Lodewijk XIV.

Voor de derde keer organiseerde schoenenketen Sacha een workshop ‘Schoenen Ontwerpen’ op de Modeacademie van Antwerpen. Een vakjury, bestaande uit onder meer Walter van Beirendonck, Maureen De Clercq en Dirk van Saene, koos de rode hakschoen van Frederick Hornof als uiteindelijke winnaar.

Hornofs ontwerp refereert naar Lodewijk XIV, die ervoor zorgde dat het dragen van een schoen met een rode hak de privilege was van de elite. Daardoor groeide de rode hak ook uit tot het symbool van rijkdom en exclusiviteit.

“De Sacha Shoe Award winnen gaf me de mogelijkheid om mijn schoenconcept in productie te zien gaan en deze dan ook te kunnen gebruiken tijdens mijn afstudeershow”, vertelt de masterstudent. “Ik vind het ook een hele eer dat mijn design op deze manier ontdekt kan worden door een breder publiek.”

Een beperkte oplage van Hornofs winnende schoen ligt vanaf midden juni in de etalages van Sacha. De prijs die u betaalt om te kunnen behoren tot de eeuwenoude elite van Lodewijk XIV? Slechts 99,95 euro. (VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content